Barcelona

Rècord d'autocars, més de 700, per anar a la manifestació de la Diada

No hi ha precedents d'una afluència d'autocars tan massiva entrant a Barcelona. Ni en altres manifestacions, ni en esdeveniments esportius com ara partits destacats del Barça.

RedaccióActualitzat
Les empreses de transport de passatgers s'han vist desbordades en algunes comarques per les peticions de lloguer d'autocars per anar a la manifestació de la Diada a Barcelona. Quan falta poc menys d'una setmana per a l'Onze de Setembre, ja hi ha contractats més de 700 autocars.

No hi ha precedents d'una afluència tan massiva
d'autocars entrant a Barcelona. Ni en altres manifestacions, ni en esdeveniments esportius com ara partits destacats del Barça. A la manifestació del 10 de juliol del 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, es van mobilitzar uns 500 autocars.

Aquest interès demostra que la manifestació "Catalunya, nou Estat d'Europa" es preveu multitudinària. El director de Transports Castellà, Carles Martínez, ha explicat que "mai hem viscut el que estem vivint. La nostra empresa, al Bages i Osona, mourem més de 80 autocars."

També han notat una forta demanda a Costa Sagalés. Ricard Costa, director de la companyia, explica que "cada dia truquen set o vuit cops. No dius no d'entrada perquè intentes poder-ho solucionar, però cada cop costa més i anem buscant cotxes d'allà on sigui perquè la gent pugui anar a la manifestació."

Es calcula que en autocar arribaran a Barcelona més de 40.000 manifestants. Un altra via d'entrada serà la ferroviària. Des del centre i nord del país, 400 persones es desplaçaran en un tren llogat especialment des de Manresa, i més d'un miler més en dos trens des de Girona i Figueres, una iniciativa que va superar totes les previsions.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha celebrat la resposta ciutadana a la iniciativa dels ajuntaments de Girona i Figueres i ha assegurat que no poden organitzar cap més tren "perquè no hi ha més unitats disponibles".

La manifestació de la Diada no només farà fer calaix a les empreses de transport. Els que venen banderes i altres objectes amb símbols independentistes tampoc donen l'abast. De fet, les estelades ja s'han esgotat en alguns establiments.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut