Recomanacions de llibres per a adolescents enganxats a les pantalles

Pere GaviriaActualitzat

Un dels grans reptes del sector editorial és aconseguir futurs lectors. Però els joves no sempre estan disposats a agafar un llibre. Potser perquè no els arriben els títols que els enganxin de debò.

A la Setmana del Llibre en Català regalen una primera biblioteca de cartró si es fan compres per sobre dels 50 euros i nosaltres ens hem preguntat amb quins llibres la podrien omplir els joves de 15 anys.

 

 

Diferents especialistes en literatura juvenil ens recomanen vuit llibres per despertar-los el cuquet de la lectura.

Júlia Baena, bibliotecària i assessora en llibre juvenil

 

"Negorith", d'Ivan Ledesma. Editorial La Galera. Premi Joaquim Ruyra 2017

"Ens explica la història de la Gris, una noia que un dia descobreix que té uns poders que la fan especial en un món sobrenatural. La recomano molt perquè és una obra que té un ritme molt trepidant, molt dinàmic, molt ràpid, gairebé de sèrie de televisió."

 

 

"La veu de les ombres", de Frances Harding. Editorial Bambú

"És una obra que ens explica la història de la Makepeace, una noia d'origen humil que descobreix que té el poder de sentir els esperits dels morts. És una història que parla de vius, morts, bruixeria, mentides, traïcions. És una obra que va guanyant intensitat amb cada capítol."

 

Wendy Bautista, mestra i bloguera

 

"Un secret", d'Alejandro Palomas. Editorial Fanbooks

"A través de diferents narradors protagonistes, ens explica la història de la Nazia, una nena del Pakistan que el que té superclar és que ha que ha d'anar cap al Pakistan a casar-se amb un dels seus tiets. M'ha agradat moltísssim aquest llibre perquè posa en relleu aquesta realitat."

 

 

"Les paraules inútils", de Marc Artigau. Editorial Fanbooks

"És com un recull de diferents microrelats seus. M'ha agradat molt perquè no és un llibre que es llegeixi tot de cop, sinó que és per llegir pausadament. Ajuda a la gent a fixar-se més en el que tenen al seu voltant i no només en ells mateixos; perquè avui dia tenim un problema i és que ens fixem molt en nosaltres mateixos, anem sempre amb el mòbil sense veure què passa al nostre voltant."

 

Cristian Olivé, professor de llengua i literatura

 

"Frankenstein", de Mary Shelley. Editorial Labutxaca

"A 'Frankenstein', Mary Shelley planteja una criatura que és rebutjada, humiliada per la societat, i, de fet, així és com se senten sovint els adolescents: incompresos, totalment rebutjats per tothom. Crec que des del començament de la història poden connectar amb els sentiments que s'hi expressen perquè són els mateixos que senten ells."

 

 

"Mentida", de Care Santos. Editorial Edebé

"A 'Mentida', es planteja una relació d'amistat digital entre dos adolescents, un noi i una noia, aparentment molt diferents. Darrere d'aquestes aparences, es van amagant secrets que són la mentida de la història. Aquesta novel·la la vaig treballar a classe, i un alumne, que no era gaire lector, em va dir que, gràcies a aquesta novel·la, havia descobert el plaer de la lectura i que segurament recordaria aquesta història per tota la vida."

 

Paula Jarrín, llibretera

 

"No res", de Janne Teller. Editorial Comanegra

"'Res no importa, fa temps que ho sé. Així doncs, no val la pena fer-hi res. Acabo de descobrir-ho.' Imagineu-vos un llibre per a adolescents que comença així. Són d'aquells llibres que quan jo tenia 14, 15 o 16 anys hagués matat per llegir. És un llibre que ja té anys, però a mi m'encanta tornar-lo a posar a mans dels adolescents perquè parla el seu llenguatge."

 

 

"La maleta", de Núria Parera. Editorial Babulinka

"La maleta és de les petites joies que hem de tenir tots a les nostres biblioteques personals. Cent anys d'història i una maleta com a protagonista. No tenim ni un home ni una dona com a protagonistes, sinó una maleta que va passant de mà en mà. És d'aquells llibres que ens encomana el cuquet lector."

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut