Reapareixen els clots a la carretera del Cogul a Granyena sis mesos després de les obres

Els afectats pels problemes de la via reclamen una solució definitiva, l'Eix Transversal de Ponent

RedaccióActualitzat

La carretera que uneix el Cogul amb Granyena torna a estar en mal estat només uns mesos després que es fessin les obres de restauració que ja feia anys que els veïns demanaven. Ara, hi han reaparegut els clots i els usuaris reclamen una solució definitiva pel "mal estat" de la via.

Els dos ajuntaments titulars de la carretera han resseguit els vuit quilòmetres que fa per comprovar-ne l'estat, perquè volen resoldre aquest problema que fa anys que els afecta.

Des que es va asfaltar aquesta pista fa més de dues dècades ha esdevingut un eix de comunicació molt important, ja que no només la fan servir els mateixos veïns d'aquests pobles, sinó que també la utilitzen turismes, furgonetes i camions que fan distàncies més llargues i volen estalviar-se quilòmetres.

Un dels sots que hi ha a la carretera (3Cat)


La carretera que vertebra la comarca

Diversos usuaris asseguren que és una carretera molt important perquè "és la carretera més recta que hi ha entra la Granadella i les Borges Blanques. Una carretera que vertebra la comarca de nord a sud". Un dels camioners que la fa servir habitualment ho fa perquè li permet estalviar temps: "Retallem molts quilòmetres, ens traiem un quart d'hora del damunt."

"El que reivindiquem de fa temps és que, com que és un eix que va de Maials a les Borges hauria de ser una carretera que es quedés la Generalitat i la fessin amb la mida i les condicions adequades", ha dit l'Alcaldessa de Granyena de les Garrigues

Els ajuntaments enviaran queixes a la Diputació de Lleida i a la Generalitat, que ja redacta el projecte del tram Castelldans-Torrebesses i per al qual s'invertiran sis milions d'euros, en unes obres que es preveu que comencin enguany.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut