Madrid

Rato abandona els jutjats de Madrid després de set hores de declaració sobre la seva fortuna

Segons la fiscalia, Rato, que ha estat escridassat aquest matí quan ha arribat als jutjats, hauria cobrat sis milions i mig d'euros provinents de paradisos fiscals

RedaccióActualitzat

L'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato ha abandonat aquesta tarda de divendres els jutjats de Madrid després de set hores de declaració sobre la seva fortuna. El jutge Antonio Serrano investiga Rato per delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal i corrupció entre particulars, en la seva època de president de Bankia.

El jutge, que investiga els moviments de capital de les seves societats entre el 2004 i el 2012, també ha interrogat, entre d'altres, la seva germana, María Ángeles Rato, i el seu testaferro, l'advocat Domingo Plazas.

L'exvicepresident del govern espanyol i exdirector del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, ha declarat per tercera vegada als jutjats de Madrid en relació amb el cas que investiga l'origen de la seva fortuna, per les sospites que es podria haver enriquit quan era president de Bankia.

El magistrat Serrano-Arnal vol saber per què un entramat d'empreses va arribar a ingressar des de paradisos fiscals fins a 6 milions i mig d'euros als comptes de Rato, unes empreses que havien estat contractades per Bankia quan Rato n'era el president. La major part d'aquests diners mai no haurien estat declarats a Hisenda.

Rato ha reiterat que totes les seves activitats professionals han estat legítimes i lícites. Després de la declaració, el jutge no li ha imposat cap mesura cautelar, tot i que manté la condició d'investigat. L'exvicepresident econòmic del govern espanyol té encara dues causes més obertes: la de les targetes "black" i la de la sortida a borsa de Bankia.

A l'entrada al jutjat, situat a la plaça Castilla de Madrid, un reduït grup de preferentistes de Bankia esperaven l'exvicepresident i li han etzibat insults com "lladre", "pocavergonya" i "desgraciat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut