L'atac a Ralph Yarl s'ha vist com un nou cas de violència racista (Lee Merritt / Reuters)

Ralph Yarl, el noi negre que va rebre dues bales per trucar a la porta equivocada als EUA

Un home de 84 anys li va disparar dues vegades, la segona quan era a terra, en el que s'ha vist com un cas més de violència racista als Estats Units

Actualitzat

Equivocar-se de timbre a Kansas City, als Estats Units, li va costar dues ferides de bala. Una al cap, l'altra al braç.

És la història de Ralph Yarl, un jove nord-americà de 16 anys que tenia l'encàrrec d'anar a recollir els seus germans petits a casa d'un amic de la família, però es va equivocar de porta. El va rebre Andrew Lester, de 84 anys, que no va dubtar a disparar en veure un desconegut al seu portal.


"Estava mort de por"

"Disparar era l'última cosa que volia fer, però estava mort de por", va declarar Lester que va disparar dos cops, un quan en Ralph ja era a terra.

La fiscalia va acusar Lester gairebé quatre dies després del tiroteig i finalment, aquest dimarts al matí, ha estat detingut. Ara s'enfronta a una pena màxima de cadena perpètua, si és condemnat per agressió en primer grau i un màxim de 15 anys de presó per l'acusació d'acció criminal armada. 

Un home de 84 anys el va disparar dos cops, un quan ja estava a terra (Lee Merritt / Reuters)

Tenir por i una arma de foc a casa, pot ser una combinació fatídica. El cas d'en Ralph, que s'està recuperant de les ferides, és el segon cas en pocs dies. Un grup d'adolescents es van equivocar de camí i van prendre el trencall de la casa de Kevin Donahan, de 65 anys, que els va disparar i va matar a trets una noia de 20 anys, Kaitlin Gilllis.

El cas d'en Ralph s'ha vist com un cas de violència racista. Ha provocat la indignació a les xarxes i manifestacions de protesta, com aquesta que han organitzat els seus companys de classe:


Fins i tot el president dels Estats Units, Joe Biden, li ha trucat i convidat al despatx Oval:
La comunitat negra també s'hi ha sumat. Algunes celebritats han expressat, de nou, la seva preocupació:

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsRacisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut