El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
Nova York

Rajoy diu que reformar el model de finançament autonòmic "no és una prioritat"

El president espanyol ha reaccionat a l'esborrany de la proposta de resolució de CiU reiterant la seva defensa de l'"Espanya constitucional" i demanant als governants catalans que "no afegeixi un altre problema al problema principal".

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha respost a la negociació entre els partits catalans d'un document per acordar una consulta sobre el futur de Catalunya apel·lant de nou a la "seriositat" i la "responsabilitat" dels governants i demanant a CiU que "no afegeixi un altre problema al problema principal". I ha explicat: "En aquest moment, el que és seriós, sensat i raonable és no afegir al problema principal un altre problema perquè l'objectiu nacional de tots ara hauria de ser lluitar contra l'atur i promoure el creixement econòmic". Una premissa que, segons el cap de l'executiu espanyol, es traduirà, afirma, en ingressos per a les administracions.

Des de Nova York, on ha arribat per participar a la 67a Assemblea General de l'ONU, Rajoy també ha volgut deixar clar que "no és una prioritat" reformar el model de finançament autonòmic, tot i que va oferir al president de la Generalitat abordar la reforma del sistema de finançament de règim comú. Amb tot, ha reiterat que està disposat a "avaluar" el seu funcionament en el transcurs de la legislatura.

Ara bé, Rajoy ha reiterat la seva defensa de l'"Espanya constitucional" i el model autonòmic vigent.

Anar al contingut