Lluís Rabell en una imatge d'arxiu
Lluís Rabell en una imatge d'arxiu
Barcelona

Rabell retreu a Colau que no s'impliqués en el 27-S perquè "una part del seu vot es va desplaçar cap a Ciutadans"

Rabell a Colau: "Va ser un error de Barcelona en Comú distanciar-se del 27-S"

RedaccióActualitzat

El que va ser cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a les passades eleccions del 27 de setembre, Lluís Rabell, carrega contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per no haver donat suport a la candidatura durant la campanya.

Rabell creu que la formació de Colau, Barcelona en Comú, es va equivocar en no integrar-se a Catalunya Sí que es Pot, la candidatura que integra Podem, Iniciativa, Esquerra Unida i Equo:

"És una opció. Jo la vaig respectar i la respecto. Però altres persones, en situació institucional, han fet una miqueta més."

Per Rabell, va ser un error de Barcelona en Comú que va acabar beneficiant Ciutadans. Argumenta que una part del vot de Colau es va decantar per Inés Arrimadas.

Rabell avisa Colau que el seu distanciament "té conseqüències per a la ciutat".

"No crec que el resultat de les catalanes hagi beneficiat o faciliti el futur de BComú."

Rabell també ha lamentat que la regidora de Barcelona Gala Pin, de Barcelona en Comú, donés suport públicament a la CUP durant la campanya catalana: "Ella deia que votava amb el cor, i jo li vaig respondre que el cor té raons que la raó no entén."

Acord per les generals

Rabell celebra que BComú sí que concorri a les generals, i ha considerat que seria "molt bon candidat" l'home de consens que pot encapçalar la llista de Barcelona d'ICV, Podem, EUiA, Equo i, previsiblement, BComú: el Comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria a l'Ajuntament, l'independent Xavier Domènech.

"La meva puntuació per a ell és altíssima i té el tipus de personalitat acceptable per a moltes formacions."

Diu que pot passar-li factura que la gent encara no el conegui i reconeix un dels problemes de les candidatures de confluència d'esquerres.

"Tenim un problema per trobar persones que tinguin popularitat i que puguin seguir el ritme d'una campanya. A Catalunya Sí que es Pot es va pensar en una persona més coneguda que jo, però se'ls feia una muntanya. No és fàcil trobar algú popular que pugui fer aquesta funció política."

El cap de llista ha admès que el nom de la candidatura era "difícil de gestionar en una campanya":

"El nostre nom és llarg i complicat, i amb el 'sí' pel mig, quan els altres tenien un 'sí', era complicat d'entrada."

Rabell ho contraposa amb 'Podem': "És una paraula. Emociona".

Anar al contingut