Imatge de la plataforma Castor, davant la costa de l'Ebre (ACN)
Imatge de la plataforma Castor, davant la costa de l'Ebre (ACN)
Madrid

Querella criminal contra cinc exministres i Florentino Pérez per "blindar" el Castor

Una plataforma ciutadana els acusa de prevaricació, frau i malversació per haver facilitat "un pla delictiu sense risc"

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha fet públic que una plataforma ciutadana ha presentat una querella criminal contra quatre ministres del PSOE i un del PP. La querella els acusa d'haver impulsat il·lícitament el projecte de magatzem de gas conegut com a Castor.

La querella la van presentar aquest dijous a l'Audiència Nacional l'Observatori del Deute en la Globalització, l'ODG, la plataforma d'activistes en xarxa Xnet i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, l'IDHC.

Clos, Sebastián, Álvarez, Espinosa i Soria

La querella atribueix els delictes de prevaricació, frau a l'administració i malversació de fons públics als exministres socialistes d'Indústria Joan Clos i Miguel Sebastián, de Foment Magdalena Álvarez i de Medi Ambient Elena Espinosa.

També acusa el d'Industria del PP José Manuel Soria, a més del president d'ACS, Florentino Pérez, impulsor del projecte; Juan Cotino, Ignasi Nieto i Recaredo del Potro.

 

"Un pla delictiu sense risc"

La querella atribueix a Florentino Pérez "un pla delictiu" engegat els anys 2007 i 2008 per aconseguir "un altíssim benefici empresarial il·lícit" amb un projecte "sense risc".

Per fer-ho, Pérez necessitava "la concertació dels principals responsables de les polítiques energètiques i d'infraestructures del govern espanyol". Amb la seva actuació, els querellats haurien "blindat" l'enriquiment il·lícit d'ACS.

"Al marge de la llei, arbitràries i injustes"

Pérez hauria aconseguit que els responsables polítics facilitessin "tots i cadascun dels actes administratius necessaris per a l'èxit de l'operació", actes que serien "decisions criminals, adoptades al marge de la llei, arbitràries i injustes".

La llista de presumptes irregularitats denunciades és considerable:


 

ARXIVAT A:
Castor
Anar al contingut