Bàsquet

Queda en llibertat l'aficionat de la Penya que va mostrar una estelada en un partit a Saragossa

La policia desvincula la detenció amb l'exhibició de les banderes i al·lega que l'estelada va ser retirada perquè dificultava la visibilitat d'altres espectadors, que el detingut no es va voler identificar i que insultava l'afició del CAI

RedaccióActualitzat

El jutge ha deixat en llibertat incondicional el jove que va ser detingut al pavelló on jugaven el FIATC Joventut de Badalona i el CAI Saragossa. La Penya ha demanat avui explicacions.  

A primera hora de la tarda ha sortit del jutjat on haurà de tornar el 17 d'octubre pel judici oral. La policia li imputa un delicte de resistència lleu a l'autoritat, mentre que el fiscal només ho qualifica de falta.

La detenció es va fer després que el jove desplegués una estelada. El partit es trobava a la meitat del segon quart, quan la penya i el CAI anaven frec a frec. Molina onejava una estelada quan va ser requerit per la policia i d'allà va sortir emmanillat cap a les dependències judicials, on ha passat la nit en un calabós.

La policia sosté que el noi impedia la visió d'altres espectadors, que no es va voler identificar i que el van detenir per desobediència a l'autoritat.

Aquesta versió contradiu la de la seixantena d'aficionats verd-i-negres que eren a Saragossa donant suport a l'equip. Un dels aficionats ha gravat part de l'incident i ho ha penjat a YouTube:

La policia també va cridar l'atenció a dos aficionats més, als quals se'ls obrirà un expedient de sanció administrativa, conforme amb la Llei de l'Esport per alteració de l'ordre públic.

Per la seva banda, el Joventut, a través d'un comunicat, ha demanat que s'aclareixin els fets.

Sota l'etiqueta #totssomMolina, l'aficionat verd-i-negre ha rebut una allau de missatges de suport a les xarxes socials.

No és la primera vegada que la policia retira estelades

Les estelades no estan prohibides als recintes esportius, però no és la primera vegada que la policia les retira. De fet, després de la final de la Copa del Rei del juliol del 2012, Alfred Bosch va demanar explicacions al Congrés. Des del Ministeri de l'Interior  van al·legar que, tot i ser un emblema legal, la policia té potestat per retirar-les si considera que generen violència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut