Un carrer de Montreal
Un carrer de Montreal (Europa Press/Graham Hughes)

Quebec demana passaport covid per comprar alcohol i cànnabis i es dispara la vacunació

Les peticions per vacunar-se s'han multiplicat per quatre des que es va saber que es demanaria el certificat de vacunació per entrar en aquestes botigues

Sílvia MateuActualitzat

Com fan molts governs de tot el món, el Quebec també ha decidit fer la vida més difícil als no vacunats de covid, amb l'objectiu final d'aconseguir que augmenti el percentatge de la població protegida amb la vacuna.

Dins d'aquesta política, a partir del dia 18 de gener només podran entrar a les botigues que venen alcohol i cànnabis les persones que presentin el certificat de vacunació, segons va anunciar aquesta setmana el ministre de Salut d'aquesta província canadenca, Christian Dubé.

Als supermercats i botigues de conveniència s'hi pot comprar cervesa i algun tipus de vi, però la resta d'alcohol s'ha de comprar als comerços de la Societat d'Alcohols del Quebec (SAQ), de propietat pública. Igualment, la Societat Quebequesa del Cànnabis (SQDC) és l'única autoritzada a vendre'n.

Després d'aquest anunci, la petició de cites per posar-se la primera dosi ha passat de les 1.500 diàries a 6.000, com ha fet públic a Twitter el ministre quebequès, que ha expressat el seu agraïment a les persones que han decidit vacunar-se i ha demanat a la població que es protegeixi.

El Quebec ha endurit les restriccions per evitar la propagació de la covid, sobretot amb la variant òmicron, que està afectant el funcionament dels hospitals perquè hi ha molt personal de baixa.

Des del final de desembre, hi ha toc de queda entre les deu de la nit i les cinc del matí. A més, han tancat escoles i universitats, cinemes, gimnasos i bars i restaurants, que només poden vendre menjar per emportar.

Gairebé el 85% de la població del Quebec ha rebut almenys una dosi de la vacuna, segons les dades oficials. A Catalunya no arriba al 81%, segons el Departament de Salut. En els dos casos, es comencen a subministrar a partir dels cinc anys.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19CanadàCertificat Covid
Anar al contingut