L'habitatge no tenia subministraments i la menor patia desnutrició (Policia Nacional)

Quatre familiars detinguts per amagar una nena desnodrida en una casa deshabitada d'Ontinyent

El pare biològic havia amagat la nena per evitar-ne l'entrega als serveis socials

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Ontinyent, al País Valencià, quatre persones d'una mateixa família com a responsables d'ocultar una menor de vuit anys amb signes evidents de desnutrició en un habitatge deshabitat.

Segons fonts policials, la nena estava desorientada, passava fred i tenia falta d'higiene, ja que l'habitatge on hauria estat més d'un mes no tenia subministraments, ni aigua ni llum. Els detinguts tenen entre 32 i 61 anys i formen part del nucli familiar patern de la petita.


Havia d'entrar en un centre de menors

La investigació va començar el dia que els tècnics dels serveis socials es van desplaçar al domicili familiar de la nena per tal d'ingressar-la en un centre de menors de la Generalitat Valenciana, que n'havia assumit la tutela.

En aquell moment van comprovar que la menor havia desaparegut amb el seu pare biològic, i van posar-ho en coneixement de la policia.

Els investigadors van aconseguir esbrinar que, els dies posteriors a la seva desaparició, i després de la mort de la seva mare, familiars paterns de la nena podrien haver tingut contacte amb la petita.

Amb les investigacions dels agents es va poder localitzar una casa deshabitada en aquest municipi on sospitaven que els membres del nucli familiar patern, concretament l'àvia, el pare, la tia i la parella d'aquesta, mantenien oculta la nena per evitar-ne el lliurament als serveis socials.

La mateixa policia va posar-ho en coneixement de l'autoritat judicial, que va autoritzar l'entrada al domicili per recuperar la menor.

En el dispositiu hi van participar els Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES), que van assegurar l'entrada a l'habitatge i van localitzar la menor amb el pare en una de les habitacions.


Tenia lesions

A causa del seu estat, la nena va ser traslladada a l'hospital més pròxim per ser assistida físicament i psicològicament, i es va dictaminar que presentava lesions anteriors en algunes parts del seu cos.

Finalment, es van detenir les quatre persones investigades, dues dones i dos homes, com a presumptes autors dels delictes de sostracció de menor i detenció il·legal.

Al pare de la menor, a més, se li va imputar un delicte de robatori amb força per haver accedit a l'interior d'un habitatge limítrof en el qual estava ocult dies abans de la seva detenció.

Dels arrestats, tots amb antecedents policials, dos van ser posats en llibertat després de la seva declaració a comissaria, mentre que el pare i la tia de la nena van passar a disposició judicial.

ARXIVAT A:
PolicialMenorsPaís Valencià
Anar al contingut