Oficina de l'OPEP a Qatar (Reuters)
Qatar sortirà de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (Reuters)

Qatar sortirà de l'OPEP per enfocar-se en el gas

L'emirat àrab sortirà de l'Organització de Països Exportadors de Petroli el mes de gener

Actualitzat

Al gener, Qatar sortirà de l'Organització de Països Exportadors de Petroli, l'OPEP. Quan falten tres dies per a la reunió de l'OPEP, dijous, el ministre d'Energia d'un dels productors de cru més importants del món acaba d'anunciar que l'emirat àrab vol sortir de l'organització per enfocar-se en el gas.

"No vull anar a la reunió i parlar del pressupost de l'any, vull ser transparent. Vaig parlar amb el secretari general i li vaig dir que ens volem centrar en el negoci del gas i li vaig comentar les nostres intencions d'anar a la reunió d'aquesta setmana i ell va acceptar. No volem sorprendre els membres".

Un negoci que Qatar lidera com a màxim exportador a tot el món, amb més de 128 milions de metres cúbics per any. L'anunci ha fet que el petroli es dispari a les borses un 5%. Un cop feta la petició, un cop s'accepti estarà fora de l'organització en un mes.

El ministre qatarià ha desvinculat la decisió d'abandonar l'organització després de 57 anys del bloqueig econòmic que l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, Bahrain i Egipte imposen a Doha des de l'any passat. Les relacions amb aquests quatre països estan trencades perquè acusen Qatar de patrocinar el terrorisme.

Qatar, el país més petit de l'OPEP en extensió i població, té les terceres reserves de gas natural més grans del món.

Anar al contingut