Putin a la planta de gas natural liquat Yamal LNG
Putin a la planta de gas natural liquat Yamal LNG
Sabetta

Putin inaugura una gegantina planta de gas liquat a l'Àrtic

De moment, Gas Natural Fenosa és l'única companyia europea que ha signat un contracte per a la compra de gas natural liquat d'aquesta planta de l'Àrtic

RedaccióActualitzat

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha inaugurat aquest divendres a l'Àrtic la gegantina planta de gas natural liquat Yamal LNG, una de les més grans del món.

La cerimònia oficial ha tingut lloc a l'aire lliure tot i que la temperatura en aquest port de la península de Yamal, que està banyada pel mar de Kara, oscil·lava entre els 20 i 30 graus sota zero.

Putin ha premut un botó i el gas liquat ha començat a bombar cap a l'únic metaner trencaglaç del món, l'"Arc7 Christophe de Margerie", que té una capacitat per a 172.600 metres cúbics de gas liquat en els seus tancs.

 

Han assistit a la cerimònia representants de les companyies que participen en el projecte: la russa NOVATEK, la xinesa CNPC, i la francesa TOTAL.

Yamal LNG vendrà gas liquat a la China i a Espanya. De moment, Gas Natural Fenosa és l'única companyia europea que ha signat un contracte per a la compra de gas natural liquat de Yamal LNG. Per aquest motiu la companyia espanyola també ha assistit a l'acte d'avui.

Segons ha informat Novatek, Yamal LNG subministrarà 3.200 milions de metres cúbics anuals de combustible a Espanya a partir del 2018.

"Compri el nostre gas, estalviï en petroli", ha dit el president rus al ministre de Petroli de l'Aràbia Saudita, Khalid al-Falih, que també s'ha desplaçar al port de Sabetta.

 

La segona fase del projecte es posarà en funcionament en el tercer trimestre de l'any que ve, mentre que la tercera i última arrencarà a principis de 2019, després d'això la planta tindrà una capacitat de producció anual de 16,5 milions de tones de GNL .

La planta s'ha construït sobre el jaciment South-Tambeyskoye, considerat un dels més grans del món amb els seus 926.000 milions de metres cúbics de reserves confirmades de gas.

Novatek controla el 50,1% de les accions del projecte, valorat en uns 27.000 milions de dòlars; la francesa TOTAL i la xinesa CNPC es reparteixen a parts iguals el 40%, mentre que la també xinesa Silk Road Fund posseeix el 9,9% restant.

Anar al contingut