Pla mitjà de Putin, sobre un fons blau
Putin ha parlat en una entrevista a la televisió pública russa

Putin adverteix Finlàndia per unir-se a l'OTAN: "No hi havia problemes, i ara n'hi haurà"

Finlàndia, que va ingressar a l'OTAN a l'abril, comparteix amb Rússia 1.340 quilòmetres de frontera

Avís per a navegants de Vladímir Putin. El president rus ha advertit Finlàndia que haver-se adherit a l'OTAN podria tenir represàlies. "No hi havia problemes, i ara n'hi haurà", ha dit en una entrevista a la televisió pública russa. "Per què ho necessitaven? Una bajanada absoluta", ha insistit.

Tots dos països comparteixen 1.340 quilòmetres de frontera

Putin també ha anunciat que es proposa reforçar militarment el seu flanc nord-occidental, especialment la regió que envolta la segona ciutat del país, Sant Petersburg (abans Leningrad), que és a només 300 quilòmetres de la capital finlandesa, Hèlsinki. "Crearem el districte militar de Leningrad i hi concentrarem certes unitats militars", ha assegurat.

El president rus ha subratllat que tots els contenciosos territorials entre Rússia i Finlàndia es van resoldre a mitjans del segle XX i ha lamentat que "Finlàndia hagi estat arrossegada a l'OTAN". "Teníem unes relacions molt bones i cordials", ha afegit.

Rússia i Finlàndia comparteixen més de 1.300 quilòmetres de frontera (Reuters/Lehtikuva)

Aquesta setmana, el Kremlin ja va avisar que el desplegament de tropes nord-americanes en territori finlandès serà una "amenaça evident" per a Rússia.

Finlàndia i els Estats Units van assolir un acord de cooperació en matèria de defensa (DCA, per les sigles en anglès) que permetrà a les tropes nord-americanes l'ús de 15 bases militars al país nòrdic.

Tot això quan, aquest diumenge, el partit Rússia Unida ha donat suport unànime a la candidatura de Putin a les presidencials de l'any que ve. L'última reforma constitucional li permet continuar en el poder fins al 2036, i les enquestes ja vaticinen el seu triomf.
 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinRússiaFinlàndiaOTAN
Anar al contingut