Manresa

Puigdemont fa una crida a "persistir" com van fer les Bases de Manresa fa 125 anys

L'cte de commemoració del 125è aniversari s'ha fet al Saló de Sessions de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

Acte de commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa. S'ha fet al Saló de Sessions de l'Ajuntament de la ciutat, el mateix saló que el 1892 va aprovar les Bases per a la Constitució Regional Catalana.

Presidit pel president Carles Puigdemont i amb l'assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres representants de les institucions catalanes, l'acte obre un any de commemoracions fins al març del 2018.

Les Bases de Manresa, redactades per la Unió Catalanista, estaven estructurades en disset articles que definien un poder regional que reposava en la plena sobirania de Catalunya. Hi van participar personalitats com Lluís Domènech i Montaner i Àngel Guimerà. Aquest divendres, s'han llegit fragments dels seus discursos.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president Puigdemont han tancat l'acte. Puigdemont ha assegurat que les Bases de Manresa eren molt fortes i ha dit que Catalunya té el deure de seguir aquell fil.

"Les bases de Manresa representen l'entrada -d'alguna manera el despertar- del catalanisme polític en la modernitat, en la concepció moderna de la manera de governar-se. Una manera de governar-se que passava aleshores, i passa avui, per autogovernar-se."

Anar al contingut