Barcelona

Puigdemont sobre Muriel Casals: "Sabrem contemplar i completar el teu somni"

.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals. Referent ètic per seguir, dona apassionada i compromesa socialment i políticament. Així s'ha referit el president de la Generalitat a la figura de Muriel Casals.

Carles Puigdemont s'ha compromès a completar el somni de l'expresidenta d'Òmnium Cutural.

Aquesta és la declaració sencera de Puigdemont:

"La mort de la Muriel Casals ens deixa sense una de les veus i personalitats que han contribuït decisivament a canviar  la història recent d'aquest país i que estava cridada, en la seva condició de presidenta de la comissió parlamentària d'estudi del procés constituent, a tenir un rol fonamental en la consecució del projecte col·lectiu que ha mobilitzat tantes persones.

Lluitadora per la democràcia, defensora dels drets de les persones, compromesa amb la llengua i la cultura, amb la cultura de la pau i la solidaritat, la Muriel Casals és un referent ètic a seguir. No seríem aquí i no hi seríem d'aquesta manera sense l'esforç, sovint discret, d'algunes persones molt determinades. La Muriel Casals n'era una d'elles. I ho sabíem tots, malgrat la seva senzillesa, discreció i tendresa.

Lluitava pel bé comú, i per això va presidir una de les entitas cíviques i culturals més arrelades i més importants que hi ha al país. I per això va entrar al Parlament de Catalunya com a diputada en aquesta etapa de transcendència per a la qual va treballar amb tant d'entusisme, il·lusió i esperança.

La Muriel ho vivia amb una emoció que impressionava tots els qui sabíem que erem deutors, justament  de la seva tenacitat determinant en els moments més difícils.

Com a president de Catalunya vull manifestar el meu condol i els del govern, en primer lloc, a la seva família, per la pèrdua d'una persona que va guanyar-se l'estima, l'agraïment i el respecte de moltíssima gent, gent arreu del país, gràcies a una vida plena de compromís social, cívic, cultural i polític.

Recordarem la Muriel. Recordarem el seu exemple, que ennobleix el país i sabrem contemplar i completar el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible.

Moltes gràcies."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut