Barcelona

Puigdemont sobre el corredor mediterrani: "Estem en temps de descompte"

Puigdemont reclama al govern espanyol que escolti la veu d'Europa i el consens interregional pel corredor mediterrani

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que escolti la veu d'Europa i també el consens interregional, que s'ha posicionat a favor del corredor mediterrani. Puigdemont denuncia el retard enorme del corredor i demana que el pròxim govern espanyol en faci una prioritat. El president ha reunit aquest dimecres un centenar d'entitats, al Palau de Pedralbes a Barcelona, que reclamen impulsar una infraestructura ferroviària que consideren clau per a l'economia catalana.

En una compareixença sense preguntes després de la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, Puigdemont ha celebrat el suport "transversal" que hi ha a Catalunya per part dels partits i els agents econòmics i socials, però ha avisat que ara és el moment d'unir forces. "Estem en temps de descompte i aquesta alerta europea ens ho confirma", ha apuntat referint-se a l'auditoria feta pública pel Tribunal de Comptes Europeu on es denuncien els retards que pateix aquesta infraestructura. Puigdemont ha avançat que la reunió de la taula conjunta amb el País Valencià tindrà lloc a València.

L'últim informe del Tribunal de Comptes Europeu alerta dels retards en l'execució de les obres del corredor. En concret, segons ha explicat el mateix Puigdemont, l'auditoria revela que si l'any 2009 havien de circular pel tram Perpinyà-Figueres més de 8.000 trens, l'any 2013 només ho feien 931, quan l'objectiu, a més, és que l'any 2019 en circulin gairebé 20.000. "Les xifres són molt eloqüents, i quan parlem que en aquest corredor han de circular en tres anys prop de 20.000 trens i només en circulen menys de 1.000 estem parlant de llocs de treball, de competitivitat de l'economia, de pèrdua d'oportunitats per al nostre teixit econòmic", s'ha queixat Puigdemont.

La reunió ha aplegat un centenar de representants, entre els quals hi ha les cambres de comerç catalanes, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i grups parlamentaris, per impulsar el corredor mediterrani. La creació d'aquesta taula va ser pactada la setmana passada entre el president català i el de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la trobada que tots dos van celebrar a Barcelona. La reunió d'aquest dimecres és la de la part catalana de la taula. Paral·lelament, es crearà la part valenciana i després sumaran esforços per portar les seves demandes al govern espanyol que surti de les eleccions del 26 de juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut