Barcelona

Puigdemont com a president i Sànchez de secretari general, candidatura única de Junts

Josep Sort, de Reagrupament, renuncia a presentar una candidatura alternativa a la secretaria general

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont tanca la seva candidatura per la direcció de Junts per Catalunya amb Jordi Sànchez de secretari general, i quatre vicepresidències que intenten recollir totes les sensibilitats.

La candidatura de Puigdemont és l'única a la presidència del partit i li garanteix el lideratge de la formació. A la secretaria general es presentaven dues candidatures, la de Jordi Sànchez i també la de Josep Sort, de Reagrupament.

Però diumenge al vespre Sort ha anunciat la renúncia a la seva candidatura. Així, doncs, a les eleccions dels òrgans de direcció del partit, que se celebraran entre divendres 7 i diumenge 9 d'agost, hi concorrerà una única candidatura a la Presidència, liderada per Puigdemont, i una única a la Secretaria General, liderada per Sànchez.

La candidatura de l'executiva ha de ser paritària i la votació es fa amb llistes obertes. Els més de 2.500 militants inscrits votaran de manera telemàtica, i el procés fundacional s'acabarà el 3 d'octubre amb la presentació de les ponències ideològiques.


Una candidatura amb totes les sensibilitats

Fent equilibris, Puigdemont ha aconseguit presentar una candidatura d'àmplies sensibilitats. Amb Jordi Sànchez, representant de la Crida, com a secretari general. Les vicepresidències estan encapçalades per l'exconseller Jordi Turull, que ja va ser un dels màxims dirigents de Convergència Democràtica i del PDeCAT, ara també empresonat.

A les altres tres vicepresidències hi opten Josep Rius, excap de gabinet de Puigdemont quan era president, la diputada i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l'actual regidora a l'Ajuntament de Barcelona Elsa Artadi, que, a més, serà la portaveu del partit.

Puigdemont en el congrés fundacional de JxCat
Puigdemont en el congrés fundacional de JxCat

David Saldoni, exalcalde de Sallent, expresident de l'Associació Catalana de Municipis i actualment al Departament de Territori com a director general de Transport i Mobilitat és el candidat a secretari d'organització de Junts per Catalunya. La diputada i regidora a l'Ajuntament de Reus Teresa Pallarès es perfila com a secretària de Finances.

Dissabte passat es va fer el congrés fundacional de Junts per Catalunya com a partit, desvinculat del PDeCAT.

 

Els militants de la formació també hauran d'escollir l'executiva, que té 18 membres, i on tindrien presència noms destacats de Junts i del PDeCAT com Laura Borràs, Albert Batet, Gemma Geis, Marta Madrenas, Míriam Nogueras o Pep Andreu.

A partir de dilluns, comença un període de campanya interna i els militants tindran una setmana per votar la nova direcció en un procés que acaba el diumenge 9 d'agost.

El nou partit independentista vol agrupar totes les sensibilitats però que no vol herències del passat. No ha aconseguit incorporar el PDeCAT, partit que ha quedat tocat perquè no ha acabat d'integrar-se en la nova formació.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut