Puigdemont, en una roda de premsa el 9 de novembre a Brussel·les
Puigdemont, en una roda de premsa el 9 de novembre a Brussel·les (Reuters/Yves Herman)

"Puigdemont, el revolucionari", escollit el segon personatge més rupturista d'Europa

La revista Politico fa pública una llista dels personatges més influents d'Europa, en la qual també destaca la futbolista Jenni Hermoso

Josep Maria Camps ColletActualitzat

El líder de Junts, Carles Puigdemont, ha estat escollit aquest dimarts com un dels personatges més rupturistes de l'any per la versió europea del mitjà especialitzat Politico.

També hi apareix la jugadora de futbol Jenni Hermoso, en l'apartat de "somiadors", en una llista dels 28 noms més influents de la política europea actual que han titulat "La classe del 2024".


"La influència desmesurada" de Puigdemont

Els responsables de Politico destaquen que el sistema judicial espanyol persegueix Puigdemont des de fa sis anys per l'1-O, el qualifiquen de "revolucionari" i consideren que ara té una "influència desmesurada":

"És evident que Puigdemont té una influència desmesurada en la política espanyola. Queda per veure si podrà fer servir aquest poder per impulsar un nou referèndum d'autodeterminació per a Catalunya, aquest cop amb l'aprovació de Madrid."

Puigdemont apareix com la segona persona més rupturista d'Europa, davant de polítics com el polèmic primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, o la ministra d'Exteriors alemanya, Annalena Baerbock.

Hermoso, "emblema" de les dificultats que afronten les dones

Pel que fa a Jenni Hermoso, protagonista involuntària de l'escàndol esportiu i social més notable dels últims mesos, el cas Rubiales, l'han escollida com a novè personatge més "somiador".

Politico destaca que la posició d'Hermoso és "poc envejable", però que s'ha convertit en "un emblema de les dificultats" a les quals s'enfronten les dones "per ser preses seriosament" com a esportistes:

"Mentre les seves denúncies avancen als tribunals espanyols, i amb el món observant cada moviment que fa, la campiona mundial de 33 anys té un protagonisme que mai no ha demanat."

Els personatges més poderosos i influents d'Europa

"La classe del 2024" de Politico té tres categories: "doers" (és a dir, "els que fan"), "disruptors" ("rupturistes") i "dreamers" (somiadors), i s'ha donat a conèixer cadascuna amb vuit personatges ja escollits.

Aquest dimarts al vespre s'han fet públics els "guanyadors" de cada categoria, a més del "personatge més poderós d'Europa", cap dels quals formava part dels 24 que ja se saben.


Tusk, Meloni, Zelenski i la banquera de Putin

El personatge escollit com a "més poderós" ha estat l'expresident del Consell Europeu i exprimer ministre de Polònia Donald Tusk, que Politico diu que representa "el vent del canvi" en el seu país després dels bons resultats electorals del seu partit.

La primera categoria, "doers", l'encapçala la primera ministra italiana Giorgia Meloni, i hi destaquen la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; el president francès, Emmanuel Macron, i el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.

En la segona, "disruptors", per davant de Puigdemont han escollit Elvira Nabiullina, directora del banc central de Rússia, que Politico considera un personatge clau perquè el seu país hagi pogut superar les sancions d'Occident per la invasió d'Ucraïna.

La categoria de "dreamers" l'encapçala, precisament, el president d'Ucraïna Volodímir Zelenski, i el segon és el dissident rus empresonat Aleksei Navalni, en una llista on també hi ha la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i el líder britànic del Brexit Nigel Farage.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontLuis Rubiales
Anar al contingut