El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
Barcelona

Puigdemont: "El dolor de França avui també és el de Catalunya"

El president català ofereix "els recursos i la professionalitat" dels Mossos d'Esquadra en la lluita contra el terrorisme

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat aquest matí una reunió extraordinària del gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya amb motiu de l'atemptat d'ahir a la nit a Niça, que fins al moment ha causat 84 morts.

Puigdemont ha presidit la reunió, que ha començat a dos quarts d'onze al Palau de la Generalitat i a la qual, a més del conseller d'Interior, Jordi Jané, han assistit els màxims comandaments de la policia de Catalunya.

En una declaració institucional, Puigdemont ha volgut expressar la solidaritat i el condol al poble francès:

"Vull expressar en nom del govern de Catalunya la més absoluta condemna a l'atemptat criminal que hi ha hagut a la ciutat de Niça i que ha consternat el món sencer. També vull expressar la solidaritat i la nostra amistat al poble francès, un poble veí i amic i germà que ha estat una vegada més objecte de la urpada criminal, sanguinària del terrorisme."

El president català ha mostrat la voluntat de col·laboració amb les institucions "en una lluita que també és nostra" i de la qual Catalunya també forma part. Per aquest motiu ha ofert tots els recursos i la professionalitat dels Mossos d'Esquadra en la lluita contra el terrorisme jihadista. Puigdemont ha dit que els Mossos treballen des de fa temps en la lluita contra el terrorisme i i ha anunciat que es reforçaran algunes accions de cara a aquest estiu per avaluar el risc i neutralitzar les amenaces terroristes potencials.

Carles Puigdemont ha trasmès el condol en francès al poble i el govern francesos i els ha assegurat que el dolor que avui senten és compartit pel poble català:

"No ens guanyaran, no ens trencaran la cohesió ni ens allunyaran de la complicitat amb els pobles que avui són víctimes del terrorisme. El dolor de França avui també és el de Catalunya".

Posteriorment, el cap de l'executiu català ha encapçalat la convocatòria del minut de silenci que s'ha fet al migdia a la plaça de Sant Jaume per condemnar l'atemptat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut