Barcelona

Puigdemont creu "absolutament indispensable" que Catalunya tingui exèrcit

El president de la Generalitat ho ha dit en una entrevista ciutadana en què ha respost les preguntes que ha rebut a través d'internet

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advocat aquest dimarts perquè una Catalunya independent tingui exèrcit i una política de defensa "homologables als esforços de les nacions que considerem aliades".

Puigdemont ho ha dit en una mena d'entrevista en directe a través de Facebook Live en què ha respost a preguntes que ha rebut a través d'internet, i ho ha justificat per fer front al terrorisme internacional:

 "Els exèrcits, la política de defensa, són absolutament indispensables. Estem en un combat global, ho hem vist aquests dies tristament, amb una amenaça que és molt greu, el terrorisme jihadista. I aquesta és una amenaça a la qual hem de fer front col·lectivament. I cal un esforç i cal intel·ligència militar, i calen recursos per fer front a atacs de les guerres modernes."

"Som un país exposat, un país que s'ha de poder defensar i ha de poder sindicar la seva voluntat de defensa amb altres. Des d'aquest punt de vista no tinguem complexos, Catalunya ha de poder tenir una política de defensa moderna, democràtica i, sobretot, molt homologable als esforços que fan en aquest sentit les nacions que considerem aliades."

Després del referèndum

El president Puigdemont, a una pregunta sobre si després del referèndum la relació amb l'administració central d'Espanya canviarà, s'ha mostrat força optimista:

"Crec que sí, i crec que canviaran a millor. Nosaltres volem tenir i necessitem tenir una millor relació amb l'estat espanyol de la que tenim ara. I creiem que la podem tenir molt bona si ens tractem de igual a igual, com han demostrat experiències de països que han arribat a aquest status i que avui tenen magnífiques relacions."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut