Barcelona

Puigcercós diu que el govern català pressiona Zapatero perquè condicioni la sentència del TC sobre l'Estatut

El president d'ERC, Joan Puigcercós, assegura que el govern de la Generalitat està pressionant el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè condicioni la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Puigcercós fa responsable a Zapatero si hi ha una sentència adversa i avisa que si això es produeix, hi haurà "conseqüències".

Actualitzat
Joan Puigcercós assegura que els tres partits del govern estan pressionant Zapatero perquè la sentència del Tribunal Constitucional avali l'Estatut. El líder d'ERC recorda que el text es va aprovar a les Corts espanyoles i per això assegura que el president espanyol "té l'obligació" de condicionar la sentència i en seria un dels responsables si finalment la decisió del TC no "dóna llum verda" a l'Estatut.

Preguntat sobre el tema, el conseller Joan Saura ha dit que no li consta que el govern català estigui pressionant Zapatero, ha afegit que no ho considera "correcte" i ha remarcat que l'alt tribunal és "jurídicament independent de l'executiu".
Anar al contingut