Barcelona

Puigcercós defensa Ausàs i assegura que ERC donarà suport a la consulta de Barcelona si governa

La muntanya de Montjuïc ha servit a Esquerra Republicana per tornar a marcar perfil propi. El president del partit, Joan Puigcercós, ha encapçalat els actes d'homenatge al president màrtir Lluís Companys, just en el punt on fa 70 anys va ser afusellat per l'exèrcit franquista i on descansen les seves despulles. Allà, Puigcercós ha defensat el conseller Jordi Ausàs i manté que, si són al govern, donaran suport a la consulta sobiranista de Barcelona. El gest de Puigcercós no és només un compromís amb l'independentisme, sinó també un atac al president de la Generalitat, que va desautoritzar Ausàs per haver ofert suport als organitzadors Barcelona Decideix.

Actualitzat
El president de la Generalitat va desautoritzar el conseller de Governació, Jordi Ausàs, per haver acordat la col·laboració del govern en l'organització de la consulta independentista de Barcelona per l'abril del 2011. Montilla va ordenar, a més, a Ausàs que revoqués l'acord de cedir 300 urnes per a aquesta votació.

Joan Puigcercós no ha entrat a valorar la decisió de president català, però ha refermat el suport a la consulta que va expressar Ausàs. A més, el líder d'ERC ha advertit que si la seva formació es manté en el Govern després de les eleccions, seguirà donant suport a Barcelona Decideix. Puigcercós argumenta que Governació ha prestat "urnes" a "moltes" altres entitats.

A més de sortir en defensa del conseller del seu partit, Puigcercós ha demanat a tothom que es "relaxi" i que estigui "al seu lloc", perquè apreciava molts "nervis".

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, s'ha manifestat en la mateixa línia. Llorente considera que Montilla s'ha precipitat a l'hora de desautoritzar el conseller de Governació. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Llorente s'ha mostrat convençut que el president recapacitarà. A més, creu que la desautorització de Montilla no inhabilita Ausàs per seguir al govern.

Mas s'alinea amb Montilla

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha preguntat a Convergència i Unió la seva opinió sobre la polèmica. Artur Mas no ha trigat a respondre i ha donat suport a la decisió de Montilla. CiU entén que la Generalitat no ha de donar suport a les consultes sobiranistes. Tot i això, Mas assegura que la polèmica és fruit de la proximitat de les eleccions.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut