Barcelona

Puig revela que Zapatero es va comprometre que a Catalunya governaria el partit més votat

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, assegura que José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas van pactar un acord d'estabilitat a Catalunya, segons el qual el líder dels socialistes espanyols es comprometia a donar suport a la força política amb més vots a les eleccions al Parlament. És a dir, que els socialistes ajudarien CiU a governar si Mas guanyava a les urnes. Puig ha reconegut que el pacte era mutu, ja que també preveia el suport de la seva formació a Zapatero a les eleccions generals si els socialistes eren el partit més votat.

Actualitzat
Felip Puig ha donat més detalls sobre la reunió entre Zapatero, Mas i Duran que va escenificar l'acord sobre l'Estatut l'any 2006 a La Moncloa. Segons ha revelat al programa "Els matins", de TV3, els líders de Convergència i Unió i del PSOE van fer un "pacte d'estabilitat política a Catalunya".

Aquest acord preveia que si després de les eleccions al Parlament de Catalunya CiU "necessitava la col·laboració dels socialistes per governar", aquests els la donarien. "Aquest pacte no es va complir", afegia Puig.

El dirigent de Convergència Democràtica ha explicat que aquest pacte va tenir lloc l'any 2006 juntament amb els acords concrets sobre l'Estatut. CiU, a més, també es va comprometre que si el PSOE necessitava col·laboració per governar a Espanya, "com s'està demostrant ara", també els la donaria.


Zaragoza critica la incoherència de CiU

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha sortit al pas de les declaracions de Felip Puig posant com a exemple de la falta de coherència de CiU la moció de censura contra l'acalde socialista de Vilafranca del Penedès. "Els socialistes de Vilafranca -ha dit Zaragoza- van ser la llista més votada. A Vilafranca, com van fer a Cerdanyola, com han fet a Sant Celoni, com han fet en altres municipis de Catalunya, on Convergència i Unió no respecta la llista més votada. No entenc aquesta incoherència política. M'agradaria que el senyor Mas ens aclarís si hi ha una regla diferent. Quan l'afecta a ell, hi ha la llista més votada. Quan afecta als socialistes no hi ha aquesta regla de llista més votada".
Anar al contingut