Marxa lenta de tractors a la C-13 arribant a Tremp, diumenge 4 de febrer del 2024
Els pagesos han convocat marxes lentes de tractors a diferents punts (ACN/Jordi Peró)

Protestes dels pagesos: on es preveuen talls i marxes lentes aquest dimarts

S'han convocat marxes lentes amb els tractors i talls de carreteres a diferents punts de tota la xarxa viària per reclamar menys burocràcia i limitar l'entrada de productes d'altres països

RedaccióActualitzat

Els pagesos han organitzat per a aquest dimarts una jornada de mobilitzacions a tot el país, farts de la crisi de preus, la sequera, les noves polítiques agràries europees, la falta de relleu generacional o l'excessiva burocràcia.

Les protestes afectaran la xarxa viària des del Pirineu fins a l'Ebre, la Catalunya Central i les comarques gironines. Tot i que no està previst en un inici, no es descarta que les mobilitzacions acabin afectant l'àrea metropolitana de Barcelona.

Convocats per la plataforma 6F, hi ha organitzades desenes de marxes lentes amb els tractors, que, de fet, ja s'han fet les últimes hores, i talls de carreteres, entre d'altres l'AP-7 a l'Aldea o a Medinyà, l'A-2 a Fondarella o l'eix transversal i l'eix del Llobregat, al seu pas pel Bages.

Pots consultar la situació actual dels talls de carreteres i marxes lentes --n'hi podria haver més-- en aquest mapa:

 

Quines vies es tallaran?

► A-2 a Fondarella, al Pla d'Urgell

► C-25 i C-16 a Sant Fruitós de Bages

► C-17 a Vic, a Osona, cap a Ripoll

► C-17 a Mollet, al Vallès Oriental

► N-240, C-14 i AP-2 a Montblanc, a la Conca de Barberà

► AP-2 a Vila-rodona, a l'Alt Camp

► AP-7 a l'Aldea, al Baix Ebre

► AP-7 a Medinyà, al Gironès


On s'han convocat marxes lentes de tractors?

► AP-7 a Medinyà, al Gironès

► C-17 a Vic, a Osona, cap a Ripoll

► C-16 i C-25 a Sant Fruitós de Bages

► N-145 a la Seu d'Urgell cap a Andorra

► N-260 a Sort i Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà

► N-420 i C-12 a Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre

 

Anul·len algunes rutes de transport escolar 

Algunes escoles i instituts que es troben en les zones afectades per les protestes dels pagesos han enviat un comunicat als pares dels alumnes per informar-los de la suspensió del servei de transport el 6 i 7 de febrer. Com a mínim 18 rutes escolars es veuran afectades durant els pròxims dos dies.

Algunes famílies han rebut missatges dels centres educatius que expliquen que, davant aquesta situació, el professorat no avançarà matèria i, si hi ha algun examen els pròxims dies, es canviarà de data.

A més, també es justificaran les absències de tots aquells alumnes que facin ús habitual del transport escolar.


Planas descarta desabastiment

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha assegurat que no hi haurà problemes de subministrament de menjar per aquestes protestes. "L'abastiment alimentari està absolutament assegurat, no hi ha problema", ha dit.

Malgrat reconèixer que la situació del sector no té una "solució fàcil", ha admès que comparteix el 90% de les reclamacions dels agricultors. Alhora, ha descartat acabar amb els acords comercials amb països de fora de la Unió Europea, com reclamen els pagesos, per limitar l'entrada de productes alimentaris d'altres països.

També ha demanat a la Unió Europea que escolti els pagesos i els doni solucions.

ARXIVAT A:
Agricultura
Anar al contingut