Imatge del moment de la protesta a la plaça Sant Jaume (Foto: ACN)
Els manifestants han protestat davant de la Generalitat contra la precarietat de les universitats. (Foto: ACN)
Barcelona

Protestes contra l'encariment de la universitat pública i la precarietat dels treballadors que afecta la qualitat

Alumnes, professors i treballadors universitaris s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona davant el Palau de la Generalitat per mostrar el seu descord amb les retallades en ensenyament del govern, l'encariment de les matrícules universitàries i la precarització dels llocs de treball.

Actualitzat
Els manifestants han cridat consignes a favor d'una "universitat pública i de qualitat" i s'ha fet una cassolada contra les retallades. Alguns indignats de plaça Catalunya s'han sumat a la protesta. A les pancartes que portaven els manifestants es podien llegir missatges com "l'educació no es retalla", "universitat pública RIP" o "no és un privilegi, és un dret".

La manifestació ha seguit per la Via Laietana i la ronda Sant Pere, on els universitaris han arribat entre aplaudiments a plaça Catalunya, on s'han barrejat amb els indignats i gent del públic que s'ha unit a la protesta.

Una representant ha llegit el manifest conjunt de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, en el qual critiquen que s'està apujant el cost de l'ensenyament i això fa perillar l'ensenyament públic en el futur. A més, critiquen que s'estan precaritzant les condicions laborals dels professors i treballadors de les universitats, fet que repercuteix en la qualitat del servei que ofereixen.

També critiquen la "manca de transparència" en la gestió dels canvis.
Anar al contingut