Protesta del sanitaris del Solsonès per l'acumulació del 6% en retards salarials

Reclamen l'equiparació amb la resta del personal de Catalunya i denuncien "mala gestió" del Consell Comarcal

Núria BacarditActualitzat

Els professionals del centre sanitari del Solsonès no només reclamen el 5% retallat com la resta de personal de Catalunya. Afirmen que fa 3 anys que no se'ls actualitza el sou i ja acumulen més del 6% de pèrdua, un greuge comparatiu, diuen, amb tots els altres professionals de Catalunya per fer la mateixa feina.

Claustre Casserras, metgessa: "És un tant per cent que nosaltres no hem rebut en comparació de l'increment d'altres companys que treballen en altres llocs."

Martina Jiménez, administrativa: "Ens estan tractant d'una manera molt diferent a com es tracta la resta de companys de Catalunya. Tots som iguals."

Al centre de referència al Solsonès, 80 professionals atenen anualment 12.000 pacients a primària. El gestiona el Consell Comarcal, que rep la partida pressupostària del CatSalut.

Els treballadors no amaguen el seu malestar:

Helena Motos, responsable de sanitat del sindicat CCOO a les terres de Lleida-Pirineu: "Saps quant estem demanant d'increment de preu hora/guàrdia? 40 cèntims."

Conxita Ckínica, auxiliar clínica del Sociosanitari: "La meva paraula personal és tristor. Jo crec que donem molt en aquest centre, sobretot en aquests moments tan difícils."

Xavier Alsina, comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès: "Des de CatSalut ens van dir que ells sempre han fet les aportacions de tots els anys i han passat al Consell Comarcal. Com és que se'ns ha dit que pagaven primer proveïdors i proves en comptes dels treballadors?"

Helena Motos: "No es valora el centre sanitari des del punt de vista laboral per part del Consell Comarcal."

El Consell Comarcal ha explicat a TV3 que volen arribar a un acord, però diu que l'ens no pot assumir l'increment del 6,45% i que en cap cas es pot parlar de sous precaris dels professionals del centre.

 

Fa dos anys, el personal ja va començar les protestes. Amb la covid les van aturar i aquest dimecres les han reprès. Protestaran cada dimecres, asseguren, i es plantegen fins i tot convocar una vaga si no s'arriba a cap acord.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut