Barcelona

Protesta cívica davant del cinema Comèdia contra el tancament de sales

Prop d'un centenar de persones favorables al cinema en català van participar ahir en una protesta cívica a Barcelona contra el tancament dels cinemes de dilluns passat, 1 de febrer. La convocatòria es va fer davant del cinema Comèdia de Barcelona i hi van participar diverses associacions de defensa de la llengua. Les persones que hi van participar es van acostar fins a la taquilla per demanar si hi havia alguna pel·lícula que es fes en català. Davant la negativa, tots els participants en la protesta van demanar un a un el full de reclamacions per denunciar "la vulneració dels drets lingüístics".

Actualitzat
 


Aquesta acció reivindicativa per defensar els drets de tots els que volen veure pel·lícules en català la va convocar un ciutadà via Facebook. El grup "Si els cinemes fan vaga contra el català, els catalans fem vaga de cinemes" el va crear arran del tancament del 72% dels cinemes que es va fer coincir amb l'entrega dels premis Gaudí. En només una setmana, aquest lloc web de suport a la nova llei del cinema ja aplega 27.000 seguidors.

Segons la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (Cal), la convocatòria va sorgir de manera espontània a través d'internet i va aplegar "un bon nombre de persones". El president de la coordinadora Cal, Pep Ribas, ha assenyalat que l'objectiu va ser posar de manifest que els catalans estan "orfes de cinema", ja que tant en aquesta sala, com en la majoria de Catalunya, no es projecten pel·lícules en català.

"En un país normal demanar el 50% del cinema en català hauria de ser una cosa lògica", ha declarat. El president de Cal rebutja la premissa dels empresaris del cinema que diuen que perdran diners amb les mesures que inclou la llei perquè no hi ha oferta, ja que assegura que la demanda "es fonamenta amb l'oferta". A més, ha defensat que la crisi econòmica del sector és estructural i no té res a veure amb a futura llei.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut