Grand Theft Auto VI (Rockstar Games)

Protagonisme femení en el nou "GTA VI", que veurà la llum el 2025

Una filtració a les xarxes socials va fer que Rockstar Games publiqués un dia abans el tràiler de la sisena edició de la popular saga Grand Theft Auto

RedaccióActualitzat

Ha estat una de les notícies de l'any en el món dels videojocs. L'estrena del tràiler del nou "Grand Theft Auto VI" (GTA VI), amb polèmica inclosa, no ha deixat indiferent els amants de la saga GTA, que han vist com per primera vegada des de 1997 una dona en serà la protagonista.

Ella és la Lucía, una expresidiària que torna a la ciutat, qui juntament amb la seva parella, el Jason, exploraran i viuran les diferents aventures en el món obert de Vice City, a l'estat de Leonida, una ciutat inspirada en Miami, Florida.

La Lucía i el Jason estan inspirats en la Bonnie Parker i el Clyde Barrow, una famosa parella de gàngsters americans que van actuar durant la Gran Depressió als Estats Units. La parella es va fer més coneguda per la pel·lícula "Bonnie i Clyde", de l'any 1967.

No és ben bé la primera vegada que una dona es converteix en la protagonista d'aquesta saga. En la primera entrega, ara fa 25 anys, es podia triar entre vuit personatges, quatre dels quals eren dones, però eren protagonistes que no tenien història ni fons.
 

Una espera de més d'una dècada

Fa més de 10 anys que es va estrenar el seu predecessor, el "Grand Theft Auto V", un videojoc que encara ara continua entre els millors, i que, de fet, és un dels més valorats per la comunitat de Twitch.

El "GTA V" es va estrenar per a les plataformes PlayStation 3 i Xbox 360 i s'ha anat adaptant amb els anys a diferents generacions de videoconsoles: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 i Xbox Series X i S. I tot fins a convertir-se en el segon videojoc més venut de tota la història, per darrere del Minecraft.

De moment, l'única informació que s'ha avançat al tràiler és que el nou videojoc arribarà l'any 2025 per a les plataformes Play Station 5 i Xbox Series X i S. No es preveu el llançament per a PC.

"Ah shit, here we go again"

Rockstar Games tenia previst publicar el primer tràiler del videojoc el dimarts a les 3 de la tarda, però una filtració a les xarxes socials va fer que el publiquessin abans d'hora.

Tot i l'esforç de la companyia en eliminar el vídeo i l'usuari de X, el mal ja estava fet i milers de persones havien visualitzat i compartit el contingut. Per això, van decidir avançar-ne el llançament.

No és la primera vegada que es filtra el tràiler d'un videojoc, i tampoc és la primera vegada que li passa a Rockstar Games, que ja ha patit aquesta situació en el passat.

És per aquest motiu que alguns dels artistes que treballen per a la companyia, com és el cas de la Chloe Shearer, ha decidit reaccionar amb ironia a les xarxes, utilitzant la famosa frase del "GTA San Andreas".

Tot i la filtració, el tràiler ja és el vídeo no musical més vist en el seu primer dia a YouTube, superant així el rècord que fins ara tenia el creador de contingut MrBeast. De fet, en menys de dos dies acumula més de 110 milions de visualitzacions.


Una franquícia controvertida

"GTA" i "polèmica" són dos conceptes que van agafats de la mà. I és que els personatges de la franquícia acostumen a mostrar uns comportaments que molts usuaris consideren inadequats. Sobretot perquè poden animar a reproduir les mateixes accions a la ciutadania.

A més, com en tants altres videojocs, els casinos formen part del dia a dia. I els jugadors, com a la vida real, hi poden gastar diners. Això ha portat molts països a prohibir aquest espai, com és el cas de la Xina, l'Aràbia Saudita o Portugal.

A banda d'això, la saga ha estat sempre molt criticada per les actituds misògines. Potser han pensat que una bona manera de revertir aquesta situació és incorporant la Lucía, la criminal que buscarà la seva pròpia justícia.  

 

ARXIVAT A:
VideojocsTwitch
Anar al contingut