Londres

Prop de 700 detinguts al Regne Unit en la pitjor onada de violència en 30 anys

La violència s'estén pel Regne Unit. Els disturbis arran de la mort d'un home de 29 anys a mans de la policia van començar a Tottenham, es van ampliar a altres barris de Londres i ja han arribat a altres ciutats com Manchester, Liverpool, Birmingham o Bristol. El primer ministre, David Cameron, i l'alcalde de la capital, Boris Johnson, han interromput les vacances per tornar a Londres i fer front a una crisi que ha provocat almenys 48 policies ferits i 685 detinguts, segons l'últim balanç de Scotland Yard.

Actualitzat
Scotland Yard ha donat un nou balanç de detinguts en aquesta quarta nit de greus aldarulls al Regne Unit. En un comunicat al seu web, informen que ja són 685 els arrestats pels episodis de violència que viu el país i que aquest dimarts a la nit s'estenen a Manchester, Birmingham i Nottingham.

Londres, de moment, viu una nit tranquil·la blindada pels 16.000 policies que s'hi han desplegat.

Cameron interromp les vacances

El primer ministre britànic, David Cameron, ha interromput les seves vacances a la Toscana, a Itàlia, per tornar a Londres i fer front a una crisi que ha desbordat tothom. L'alcalde de la capital, Boris Johnson, ha fet el mateix. Tant Cameron com Johnson han estat molt criticats per estar de vacances mentre el país viu una onada de violència, la pitjor en tres dècades.

David Cameron s'ha reunit aquest dimarts al matí d'urgència amb els màxims responsables de seguretat per aturar els aldarulls que ja han ferit 48 policies.

El primer ministre britànic ha fet una compareixença aquest dimarts al migdia i ha anunciat que ampliaran de 6.000 a 16.000 els policies que patrullaran per Londres per aturar els disturbis. Tot plegat, el mateix dia que s'ha confirmat la mort d'un noi de 26 anys en els aldarulls al barri de Croydon, presumptament a causa dels trets de la policia.

La mort de Mark Duggan

Tot va començar dissabte passat al barri deprimit de Tottenham, al nord de Londres, després d'una manifestació pacífica de veïns que demanaven explicacions a la policia per la mort de Mark Duggan en un tiroteig amb agents.

La protesta va degenerar en greus aldarulls que s'han estès per tot el Regne Unit. Al darrere dels desordres també hi ha la crisi econòmica, amb la retallada als serveis públics, l'elevada taxa de desocupació i les tensions racials, que es remunten a fa anys.

Anar al contingut