Cases d'Amsterdam
La mesura afectarà les cases de menys de mig milió d'euros, un 60% del total segons l'Ajuntament

Prohibit comprar casa per llogar-la: Amsterdam vol que el nou propietari s'esperi 4 anys

La mesura s'aplicarà als habitatges de fins a 512.000 euros i busca frenar l'especulació al mercat immobiliari

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Amsterdam ha deixat clar aquest missatge: "Les cases són per viure-hi, no per guanyar diners", i així explica el projecte que vol implantar a la ciutat. Les persones que comprin un habitatge per un valor màxim de 512.000 euros no podran llogar-lo durant quatre anys.

Ara una tercera part de les cases estan en mans d'inversors privats, segons ha dit el regidor d'Habitatge, Jakob Wedemeijer. Amb la nova mesura es vol desincentivar els que compren com a inversió i afavorir que les persones amb ingressos mitjans que busquen un lloc per viure "tinguin més possibilitats de comprar una casa".

Segons Wedemeijer, la mesura entrarà en vigor l'1 d'abril:


Les persones amb ingressos mitjans i baixos han quedat fora del mercat perquè els lloguers s'han enfilat. De mitjana, es paguen lloguers de 1.466 euros al mes, segons l'Ajuntament.

El cost d'un habitatge en propietat s'ha més que duplicat en set anys, fins a una mitjana d'uns 600.000 euros.

Segons les autoritats municipals d'Amsterdam, un 60% de les cases estarien dins d'aquest valor que han calculat com a límit per aplicar les restriccions.

L'Ajuntament ha d'aprovar aquest pla de protecció de la compra d'habitatge el dia 16 de febrer i tindria garantit el suport per tirar-lo endavant.

El pla s'inscriu en una llei que va entrar en vigor l'1 de gener per controlar els lloguers que posen els propietaris dels Països Baixos.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut