Primers civils morts en els atacs dels houthis contra vaixells comercials al mar Roig

Tres mariners d'un vaixell nord-americà moren en un atac amb míssils de les milícies que protesten per la invasió israeliana de Gaza

Actualitzat

Els atacs dels rebels houthis del Iemen al mar Roig s'han cobrat les primeres víctimes mortals de civils. Un atac amb míssils ha matat tres mariners filipins d'un mercant amb bandera de Barbados que pertany a una empresa nord-americana.

La resta de la tripulació, entre els quals una vintena de ferits, ha pogut abandonar el vaixell en un helicòpter de l'armada índia. L'embarcació transportava gra i ha quedat abandonada a la deriva.

Els rebels iemenites han justificat l'atac amb l'argument que el capità no va obeir les seves ordres de desviar-se i que Israel continua atacant Gaza.

Des del gener, els Estats Units i una desena de països tenen al mar Roig una flota per protegir la llibertat de navegació i atacar els houthis. La Unió Europea hi té desplegada una missió en què Espanya no participa.

Malgrat la presència d'aquesta flota occidental, els milicians continuen disparant contra vaixells gairebé cada dia, i el trànsit s'ha reduït en un 57% en aquesta ruta comercial estratègica.

Els houthis han atacat una cinquantena de vaixells des de mitjans de novembre. Un d'ells es va enfonsar dissabte amb 21.000 tones de fertilitzant químic fosfat d'amoni, un producte altament tòxic, després d'haver rebut l'impacte d'un míssil el 18 de febrer.

 

ARXIVAT A:
ÀfricaÀsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut