Primera multa a Catalunya a una empresa per apologia de l'anorèxia a internet

L'empresa Automattic Inc., amb seu a Dublin, s'havia negat a retirar els continguts i haurà de pagar 85.000 euros de sanció a la Generalitat

Actualitzat

L'Agència Catalana de Consum ha sancionat una empresa amb seu a Irlanda per haver fet apologia de l'anorèxia i la bulímia a través d'internet. L'empresa Automattic Inc., que s'havia negat a retirar els continguts, haurà de pagar 85.000 euros per donar allotjament web a un bloc des del qual es difonen missatges que inciten a l'anorèxia i la bulímia.

 

 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha informat de la sanció a aquesta empresa en la sessió de control al Govern en el ple del Parlament:

"Allotjava un bloc que fomentava l'anorèxia, animava a la pèrdua de pes i contenia missatges pejoratius sobre la bona alimentació. Des que vam aprovar el decret llei 2/2019, que reforma el codi de consum, no hem parat d'actuar".

 

 

La consellera també ha dit que volen fomentar les conductes ètiques sobre el consum i també lluitar contra la desigualtat de gènere:

"Malauradament, la publicitat encara utilitza estereotips de gènere i ens cal un model de consum molt més respectuós, i com a administració hem de vetllar que no atempti contra la salut dels joves".

 

A banda d'aquesta sanció, l'Agència Catalana de Consum ha tramitat 43 denúncies contra continguts que incitaven als trastorns alimentaris a internet, des que al març va entrar en vigor la normativa. En 23 casos s'han atès els requeriments de la Generalitat a les empreses i s'han suprimit els continguts en qüestió.

ARXIVAT A:
AnorèxiaSalut
Anar al contingut