València

Primer pas per demanar al Suprem que investigui Rita Barberá per blanqueig de capitals

El jutge demana al Senat si Rita Barberá és aforada, i la Mesa del Senat respon que la petició s'hauria d'enviar directament al Suprem

RedaccióActualitzat

Primer pas de la justícia contra l'exalcaldessa de València Rita Barberá per la "operació Taula". El jutge d'instrucció número 18 de València ha enviat un escrit al Senat on li demana que acrediti la condició de senadora de Rita Barberá per determinar si és competent per investigar-la. En l'escrit dirigit al president del Senat Pío García-Escudero, el jutge busca acreditar la condició d'aforada de l'exalcaldessa de València, la qual cosa impediria investigar-la i obligaria a enviar la causa al Tribunal Suprem.

En concret, el magistrat demana que "a efectes de determinar la competència de l'òrgan judicial sobre els fets referits a la causa penal referenciada que se segueix jutjant" remeti "la certificació sobre la condició actual de senadora en la present legislatura" de Rita Barberá.

Però el Senat ha considerat que no havia de ser aquesta institució la receptora de l'escrit. El videpresident primer de la Mesa del Senat, Pedro Sanz, ha dit que no els correspon contestar, sinó que ha de ser directament el Tribunal Suprem, i per això ha decidit reenviar-los el document.

El jutjat d'instrucció número 18 de València investiga el suposat cobrament de comissions a canvi de contractes fraudulents i la possible derivació en un suposat finançament il·legal del PP de València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut