Lleida

Primer pas de la La Marxa per la Independència a la Seu Vella de Lleida

Durant l'estiu, hi ha previstes marxes i actes per tot el territori català, amb la intenció que la Marxa per la Independència culmini amb una gran concentració a Barcelona l'Onze de Setembre.

RedaccióActualitzat
Una concentració als Camps Elisis, amb més de 2.000 assistents arribats d'arreu del país, era l'escalfament de l'acte que aquest vespre ha donat el tret de sortida a la Marxa per la Independència a la Seu Vella de Lleida. A l'acte hi han intervingut Lluís Llach, Xavier Rubert de Ventós i Josep Vallverdu, entre altres, i també hi ha donat el seu suport Pep Guardiola. L'Assemblea farà accions com aquesta arreu del país fins a tancar, l'11 de setembre, amb una manifestació a Barcelona que tindrà el lema "Catalunya, proper estat d'Europa".

L'objectiu de la reivindicació és assolir a curt termini la independència de Catalunya, i així ho ha demanat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, que ha instat al govern a "apostar clarament per la independència sense entretenir-se amb el pacte fiscal".

Impulsada per l'ANC, la Marxa per la Independència ha donat aquest vespre el seu primer pas amb un gran acte després de la seva constitució, davant 5.000 persones, i l'aprovació del seu full de rut el passat mes de març. L'ANC va rebutjar, llavors, presentar-se a qualsevol convocatòria electoral, ja que els seus membres desitgen mantenir-se com actors aliens a la política de partits.

Des de la societat civil, l'Assemblea Nacional Catalana demana al govern que faci el pas definitiu per proclamar l'Estat propi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut