Les lesbianes Rehana Kausar, de 34 anys, i Sobia Kamar, de 29, s'han casat a Leeds.
Les lesbianes Rehana Kausar, de 34 anys, i Sobia Kamar, de 29, s'han casat a Leeds.
Regne Unit

Primer matrimoni de dues lesbianes musulmanes al Regne Unit

El Regne Unit ha acollit el primer matrimoni civil de dues dones musulmanes pakistaneses, segons publiquen diversos mitjans de comunicació britànics. Es tracta de Rehana Kausar, de 34 anys, i Sobia Kamar, de 29, que es van casar a principis d'aquest mes a Leeds i immediatament després van demanar asil polític al Regne Unit, donat que al Pakistan les relacions homosexuals són il·legals.

RedaccióActualitzat
El Regne Unit ha acollit el primer matrimoni civil de dues dones musulmanes pakistaneses, segons publiquen diversos mitjans de comunicació britànics. Es tracta de Rehana Kausar, de 34 anys, i Sobia Kamar, de 29, que es van casar a principis d'aquest mes a Leeds i immediatament després van demanar asil polític al Regne Unit donat que al Pakistan les relacions homosexuals són il·legals. 

Kausar i Kamar es van conèixer fer tres anys quan estudiaven a Birmingham, on van arribar procedents del Pakistan amb visats d'estudiants. Des de fa un any viuen juntes a Yorkshire. "Aquest país -expliquen- ens dóna drets. És una decisió molt personal la que hem pres. No és de la incumbència de ningú el que fem amb les nostres vides."

Rehana Kausar, natural de Lahore i llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Panjab, ha criticat durament al seu país. "El problema del Pakistan és que tothom es creu amb poder per decidir sobre la moral i sobre la vida dels altres", "Estem així perquè els imams han segrestat la nostra societat, que abans era tolerant i respectava les llibertats individuals."

La parella ha celebrat una cerimònia civil, però no ha pogut optar a una cerimònia islàmica anomenada "nikah", popular entre els homosexuals musulmans al Regne Unit, perquè no han trobat a cap imam que la volgués oficiar.
Anar al contingut