Luna Fernández, una de les dones repatriades, en una entrevista amb TV3 a Síria

Presó sense fiança per a les dues espanyoles casades amb jihadistes i repatriades de Síria

El jutge ha rebutjat la petició de la Fiscalia de retirar-los la pàtria potestat dels fills, 13 menors que també van ser repatriats i que ara estan a càrrec dels serveis socials

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha acordat aquest dimecres presó sense fiança per a les dues dones espanyoles casades amb jihadistes que van ser repatriades dilluns a Espanya des de camps de refugiats a Síria.

Les dues estan investigades per un delicte d'integració a organització terrorista.

Es tracta de Yolanda Martínez, el marit de la qual és en una presó siriana, i de Luna Fernández, vídua d'un altre combatent d'Estat Islàmic mort a Síria. Una tercera espanyola casada amb un jihadista, que no ha pogut ser localitzada al camp, no ha tornat.

Totes dues van viatjar a Síria el 2014 amb els seus marits i la Fiscalia sosté que hi ha prou indicis per pensar que allà van passar a formar part, com ells, de Daesh.

El fiscal ha recordat que les dones eren utilitzades per l'autoproclamat Estat Islàmic per satisfer els homes que lluitaven a les seves files i que la seva comesa passava a ser tenir i educar els fills en els dogmes de Daesh, segons han explicat fonts judicials.

Les dues dones van arribar dilluns a la nit a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid, amb 13 menors: Martínez amb 4 fills i Fernández amb 9, dels quals 3 són orfes que han quedat a càrrec seu.

El jutge ha admès parcialment la petició de la Fiscalia, però ha rebutjat que se'ls retiri la pàtria potestat dels menors, el més gran, de 15 anys, que ara estan sota la protecció dels serveis socials.

 

ARXIVAT A:
Estat IslàmicJihadisme Audiència Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut