Una sucursal de Novacaixagalicia
Una sucursal de Novacaixagalicia
Madrid

Presó per als exdirectius de Novacaixagalicia condemnats per les indemnitzacions milionàries

Són els primers responsables bancaris que van a la presó per la gestió de les caixes des de l'inici de la crisi financera

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha ordenat l'ingrés a la presó dels cinc exdirectius de Novacaixagalicia Banco condemnats per haver aprovat que se'ls concedissin indemnitzacions milionàries abans de deixar l'entitat.

Són els primers responsables bancaris que van a la presó per la gestió de les caixes des de l'inici de la crisi financera. Els cinc exdirectius estan condemnats a dos anys per les prejubilacions milionàries que es van concedir després d'una mala gestió que va obligar a rescatar l'entitat amb 1.100 milions d'euros de diners públics.

La Secció Tercera de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional els ha denegat la suspensió de la condemna. Els motius que al·lega són la gravetat dels fets i que el mateix Suprem va considerar que la pena de dos anys era benèvola

També s'ha tingut en compte que no han tornat els diners i que encara tenen causes pendents.

Els condemnats són els exdirectius José Luis Pego, Gregorio Gorriarán i Óscar Rodríguez, l'expresident Julio Fernández i l'assessor jurídic Ricardo Pradas. 

 

 

Anar al contingut