Els nois "revenien" el producte i, alhora, en simulaven la devolució a Amazon (Europa Press/Eduardo Parra)

Presó per a tres mallorquins per l'estafa més gran a Amazon a Europa falsejant devolucions

Els tres acusats han arribat a un acord per acceptar els fets i els han suspès la pena de presó després d'haver pagat la indemnització que demanava la companyia

Redacció / Agències

Tres joves han estat condemnats aquest dimarts a l'Audiència de Palma a un any de presó cadascun després de reconèixer que van estafar un total de 350.000 euros a Amazon des de Mallorca a través de falses devolucions de productes.

A la vista hi estaven citats els tres acusats --dos germans i un amic seu, tots de 22 anys--, que han reconegut els fets i han acceptat un any de presó cadascun i el pagament d'una multa per 1.080 euros, després d'assolir un acord amb el ministeri fiscal. El tribunal ha atorgat la suspensió de la pena de presó.

Els processats ja van pagar part dels 350.000 euros amb quantitats en bitcoins embargats en el procediment, que el jutjat va convertir a euros abans que es desplomés la moneda virtual.

Amazon es va retirar del procediment un cop va cobrar la indemnització sol·licitada. Es considera, però, la pitjor estafa que ha patit mai la companyia a Europa.


El mètode

Els tres joves van idear un mètode per beneficiar-se dels productes d'Amazon aprofitant-se de la seva política de devolució immediata. Els fets van passar entre el 2017 i el 2019.

Així, oferien productes en plataformes de compravenda a un preu per sota de l'habitual, i quan algú els pagava un dels productes, ells ho compraven a Amazon indicant a l'enviament l'adreça del comprador.

Seguidament, els tres joves presentaven una reclamació a Amazon indicant que el producte havia arribat en males condicions, o que no ho volien, i per això en sol·licitaven la devolució.

Amb l'etiqueta d'enviament generada per Amazon, els acusats anaven a una oficina de Correus amb el codi i lliuraven una caixa sense el producte o amb un altre objecte a l'interior per simular el pes del producte, com ara caniques o bolígrafs. Però la companyia ja els havia retornat els diners.

I així fins a 200 vegades, fins que la multinacional es va adonar de l'estafa i es va posar en contacte amb la Policia Nacional.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialBitcoinIlles BalearsAmazon
Anar al contingut