Escenari d'un bombardeig de l'aviació italiana
Escenari d'un bombardeig de l'aviació italiana
Barcelona

Presenten una querella pels bombardejos de l'aviació feixista italiana durant la guerra civil

Familiars de víctimes dels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya durant la Guerra Civil han presentat una querella contra els comandaments italians responsables d'aquestes accions per crims de guerra.

Catalunya RàdioActualitzat
Familiars de víctimes dels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya durant la guerra civil han presentat una querella contra els comandaments italians responsables d'aquestes accions per crims de guerra. La querella, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, s'ha presentat a l'Audiència de Barcelona després que l'Audiència Nacional de Madrid ha resolt que no és competent per investigar aquests fets.

L'alt tribunal català ha de determinar ara si, obeint el criteri territorial, un jutjat barceloní ha de fer-se càrrec d'aquesta investigació. Els denunciants consideren que els bombardejos contra la població civil, que entre el 1937 i el 1939 van causar més de 4.700 morts a Catalunya, van ser il·legals, ja que no hi havia cap declaració de guerra entre Espanya i Itàlia.

Al·leguen que les ciutats bombardejades no eren zones del front de guerra i que l'únic que perseguien aquestes accions bèl·liques era aterrir la població civil.
Anar al contingut