Un turista i un repartidor de butà a Ciutat Vella
El barri de Ciutat Vella
Barcelona

Preocupació per menors que esnifen cola des de fa mesos al centre de Barcelona

La DGAIA assegura que no té identificats la quinzena de menors que deambulen als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

RedaccióActualitzat
La Generalitat admet que està repuntant el nombre de menors que inhalen cola al districte de Ciutat Vella de Barcelona des de finals del 2015. La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la DGAIA, però, assegura que no té identificats la quinzena de menors que des de fa mesos esnifen cola als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, que ha admès que ha conegut els fets a través dels mitjans de comunicació, ha explicat que es reuniran amb l'ajuntament aquest dijous per tractar aquesta qüestió, després que veïns i comerciants de la zona també se n'han queixat. Iglesias no ha sabut aclarir si algun d'aquests joves estava sota la tutela de la Generalitat i s'ha escapat d'algun centre de menors de la DGAIA.

L'ajuntament ha demanat més implicació del govern i un augment dels recursos en els centres gestionats per la DGAIA i una resposta més contundent.

Diversos mitjans publicaven que alguns dels nois, entre ells menors d'edat i que podrien haver-se escapat de centres tutelars de la Generalitat, dormen al ras i viuen de petits furts i robatoris per obtenir la cola i els dissolvents que inhalen.
Anar al contingut