L'advocat Jordi Cortada i l'editor Quim Torra, membres de l'associació catalanista El Matí, han presentant un recurs davant el Tribun…
Els membres de l'associació catalanista El Matí presenten un recurs davant Tribunal Europeu de Drets Humans.
Estrasburg

Porten al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg la sentència del Constitucional sobre l'Estatut

La sentència sobre l'Estatut arriba avui al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. L'advocat Jordi Cortada i l'editor Quim Torra, membres de l'associació catalanista El Matí, han presentant un recurs davant aquesta instància per demanar la nul·litat de la decisió del Tribunal Constitucional sobre el text català. Asseguren que la demanda és jurídica, no política, i diuen que es basa en l'acreditada parcialitat del TC i en el retard injustificat a l'hora de dictar sentència.

Actualitzat
Els dos catalans que presenten el recurs creuen que s'han vulnerat alguns dels seus drets. En concret, carreguen contra el retard del Constitucional a dictar sentència. Un dret recollit en un article del Conveni sobre Drets Humans, que considera que si un procés és dilata indegudament es torna injust.

Un altre dels arguments és que el Tribunal Constitucional ha estat polititzat, i per tant, el procés no ha estat imparcial. La demanda, redactada en català, es presenta davant d'Estrasburg, l'última instància a què es pot recórrer.

Els dos demandants estan convençuts que la seva iniciativa pot prosperar i asseguren que la demanda és jurídica i no pas política.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut