"Poma" o "maçana"? El Tik Tok viral sobre el català de Girona i el d'Amposta
La Paula i l'Aroa comparteixen els seus reptes lingüístics a Tik Tok

"Poma" o "maçana"? El Tik Tok viral sobre el català de Girona i el d'Amposta

Dues amigues protagonitzen un repte viral a la xarxa en què comparen els diferents noms que donen a un mateix objecte a Amposta i a Girona

RedaccióActualitzat

L'Aroa i la Paula són dues amigues, una és d'Amposta i l'altra de Girona i han compartit a la xarxa social Tik Tok un conjunt de vídeos, en clau d'humor, que s'han fet virals. Consisteixen en un repte de paraules en què cadascuna explica quin nom donen a determinats objectes o accions depenent de la seva regió.

Més de 230 quilòmetres separen els municipis de Girona i d'Amposta. Tot i parlar el mateix idioma, el català, el vídeo d'aquestes amigues mostra la riquesa de la nostra llengua i de tots els seus dialectes.

"Escombra" versus "granera", "ocell" contra "moixó", "galleda" i "poval" o "poma" i "maçana", en són alguns exemples:


Tik Tok és una xarxa social que ha aconseguit molta popularitat entre els usuaris més joves, principalment els adolescents. Els seus principals continguts són vídeos curts amb els quals la gent interactua. 

Segons explica la mateixa Aroa al seu compte de Twitter van començar a fer aquests vídeos a Tik Tok "per fer més portadora i divertida la quarentena juntes a Washington DC". Ara que ja tornen a ser a les seves cases, aprofiten per seguir fent-ne tot i la distància.

En total, ja han compartit 5 vídeos que han acumulat milers de reproduccions. Molts usuaris han compartit els seus reptes i n'hi ha que, fins i tot, aprofiten per aprendre paraules noves o proposar que es facin reptes entre altres dialectes.

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Català
Anar al contingut