Barcelona

Polèmica per les declaracions de Felip Puig dient que Montilla destrossa el català

El número dos de Convergència Democràtica, Felip Puig, es disculpa per haver dit que el president Montilla destrossa el català, però manté que la màxima autoritat del país hauria de tenir el mateix nivell de llengua que es demana als funcionaris. Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. També en declaracions a aquesta emissora, el secretari d'organització socialista, José Zaragoza, ha respost que declaracions com les de Felip Puig no contribueixen a fer de Catalunya un sol poble.

Actualitzat
El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya va sortir ahir força enfadat del Ple del Parlament. El motiu, segons les seves pròpies paraules, va ser "constatar una vegada més" que el president Montilla "destrossa" el català. Tractant-se del president -va afegir- això no passa en cap país del món. "M'he posat de mal humor perquè ni tan sols llegint és capaç de tenir una mínima dicció i pronunciació correcta de la nostra llengua", va afegir Puig.

Unes declaracions aquestes que van aixecar força polseguera, sobretot en un moment en què la qüestió de la llengua està sent molt debatuda arran de la publicació, fa unes setmanes, del manifest del castellà, que tan criticat ha estat des de Catalunya.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", lluny de retractar-se de les seves declaracions, Felip Puig ha insistit a dir que al president de la Generalitat se li hauria d'exigir el mateix nivell de català que als funcionaris.
Anar al contingut