Egly, França

Polèmica pels usos extrems que es poden fer de les aplicacions de vídeo en directe

Després que una noia francesa se suïcidés en directe fent servir el Periscope, s'ha obert un debat sobre l'emissió a les xarxes d'imatges en directe sense cap mena de restricció

RedaccióActualitzat

La justícia francesa ha obert una investigació per aclarir la mort d'una jove que es va suïcidar dimarts, llançant-se a les vies del tren, i ho va retransmetre a través de "Periscope", l'aplicació de mòbil que permet emetre imatges en directe a través de les xarxes socials.

La víctima, de 19 anys i resident a Egly, al sud de París, havia anunciat als 1.000 seguidors que estaven connectats que faria una cosa "sorprenent" en directe. I va denunciar a un amic que el seu exnòvio l'havia violada. Twitter, propietari de Periscope des que el va comprar el 2015, ha retirat la gravació, però s'ha limitat a dir que no donen explicacions sobre els comptes individuals de l'aplicació.

Un tipus d'aplicació en plena expansió

Els insults del jugador de futbol del París Saint-Germain, Serge Aurier, dirigits al seu entrenador, Laurent Blanc, a través de Periscope, van convertir aquesta aplicació en molt popular al país. Periscope reivindica que té més de 10 milions d'usuaris a tot el món que han fet 200 milions d'emissions de vídeo en directe.

L'èxit de Periscope ha animat Facebook a afegir-s'hi, creant Facebook Live, de manera que és un tipus d'aplicació que es preveu que cada vegada tingui més rellevància i diversitat d'usos. Ara el cas d'Egly està generant polèmica perquè les transmissions que s'emeten a través d'aquest tipus d'aplicacions no tenen supervisió prèvia pel fet que són en directe i això obre la porta a usos que poden ser tan o més extrems que aquest cas.

Un cas similar a Suècia el 2010

No és el primer suïcidi transmès en directe per internet. El 2010 un estudiant suís que vivia a Suècia va anunciar, mentre jugava en línia amb altres internautes, que estava a punt de penjar-se, i va transmetre-ho utilitzant la webcam del seu ordinador. Els altres jugadors van avisar la policia, però van arribar a casa seva massa tard.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut