Imanol Pradales compareix des d'un faristol amb les sigles del PNB
El candidat del PNB, Imanol Pradales, va aconseguir 27 diputats a les eleccions del 21 d'abril (Europa Press/H.Bilbao)

PNB i PSE reediten l'acord de govern a Euskadi i Imanol Pradales serà el pròxim lehendakari

Nacionalistes i socialistes anuncien un preacord programàtic que ara hauran de ratificar els òrgans interns dels dos partits

Redacció/AgènciesActualitzat

El Partit Nacionalista Basc (PNB) i el Partit Socialista d'Euskadi (PSE) han tancat un preacord programàtic per reeditar el govern de coalició a Euskadi i situar el candidat nacionalista, Imanol Pradales, com a lehendakari. 

Els resultats de les eleccions del 21 d'abril ja apuntaven cap a aquest escenari continuista, malgrat l'ascens d'EH Bildu, que va empatar en escons amb el PNB i va obtenir els millors resultats de la seva història.

Segons han informat aquest dilluns el PNB i el PSE, l'acord a què han arribat els negociadors ja s'ha traslladat a les direccions dels partits perquè el ratifiquin els òrgans interns corresponents.

La sessió d'investidura del nou lehendakari es farà el 20 de juny i, amb aquest pacte, Pradales sortirà escollit amb majoria absoluta en primera votació i jurarà el càrrec a Gernika el 22 de juny.

Imanol Pradales rellevarà Iñigo Urkullu en el càrrec de lehendakari (Europa Press/H.Bilbao)

L'acord programàtic a Euskadi s'estructura en cinc eixos, entre els quals destaquen els objectius d'avançar en àmbits com el benestar, el progrés i un major autogovern.

El pacte especifica la voluntat de reclamar al govern espanyol la transferència de totes les competències pendents i d'assolir les bases per negociar i elaborar un nou pacte estatutari. També vol afavorir que l'euskera es parli més "en tots els àmbits de la vida".

 

ARXIVAT A:
PNBPaís Basc
Anar al contingut