S'hauran de deixar nou metres de distància a la sorra entre els grups de banyistes (ACN/Maria López)

Platja d'Aro dividirà les platges i tindrà informadors per garantir mesures de seguretat

Hi haurà vuit sectors a la Platja Gran, però no es dividirà els banyistes per franges d'edat

Actualitzat

El municipi de Platja d'Aro dividirà les platges i les cales en sectors i contractarà 35 informadors per assegurar-se que els banyistes guarden les distàncies de seguretat establertes.

En el cas de la Platja Gran, que s'estén al llarg d'uns dos quilòmetres, s'aprofitaran les passeres per dividir-la. Aquesta platja es dividirà en vuit sectors on les persones, si van soles o en grup, hauran de deixar 9 metres de distància amb la resta.

La mesura forma part d'un pla de xoc que inclou 44 accions econòmiques i socials per combatre els efectes de la Covid-19, a les quals es destinaran 4,2 milions d'euros. També preveu més espai per a terrasses i dispensadors d'hidrogel al carrer.

         

Promocionar-se com a destinació segura

L'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez ha explicat que l'objectiu és promocionar-se com a destinació segura davant la Covid-19.

Per dividir les platges i les cales en sectors, aprofitaran les passeres que connecten el passeig amb l'aigua. A la Platja Gran hi haurà vuit divisions d'entre uns 200 i 250 metres d'amplada. Un cop concretin l'espai es farà el càlcul de l'aforament màxim tenint en compte les distàncies de seguretat entre tovalloles.  

A més a més, l'Ajuntament contractarà 35 informadors que situaran les persones en el tram de la platja o, en cas d'estar ple, les redirigirà cap a un altre.

Es podrà anar a la platja de manera individual, en parella o en grup, sempre respectant els 9 metres de distància amb la resta de persones.

 

Sense distinció d'edats

A diferència de Lloret de Mar, a Platja d'Aro no es dividirà als banyistes en franges d'edat perquè els informadors seran qui garanteixin el compliment de les mesures de seguretat.

Així ho explica Maurici Jiménez, alcalde de Platja d'Aro:

"En un municipi d'oci i lleure com és el nostre, demanar-li a una família que se separi quan vagi a la platja no ens semblava la fórmula més adequada."

 

El que sí que ha garantit l'alcalde són zones amb prioritat per a persones majors de 70 anys o amb mobilitat reduïda. Aquestes zones seran les que hi ha al costat de passeres on hi ha línies de vida o les que estan al costat de llocs de vigilància dels socorristes.

A la resta de platges i cales del municipi també hi haurà informadors que vetllaran per la seguretat.  

"Si veuen que no es respecten les distàncies, que es fa un mal ús de la platja o que hi ha grups que s'ajunten, aniran advertint i fent de mitjancers; però si no se'ls fa cas, lògicament avisaran la Policia Local"

 

Altres mesures: més espai per a terrasses i vianants

L'Ajuntament de Platja d'Aro prioritzarà els espais per a vianants i ampliarà les terrasses. Maurici Jiménez ha explicat que sobretot es notarà el canvi a l'eix comercial, les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat.

Els comerciants i restauradors han consensuat que les terrasses estaran damunt l'asfalt i la vorera serà exclusiva per als vianants. A partir del migdia cap cotxe podrà accedir a l'eix comercial. "D'aquesta manera, al matí garantim la lliure circulació i també el repartiment de mercaderies, i després, a partir de mitja tarda i sobretot durant la nit, la zona s'allibera de trànsit", assegura l'alcalde.

Aquesta ampliació es durà a terme per tot el municipi: suprimiran zones blaves i ja estan repintant part dels carrers.

A més a més, l'Ajuntament habilitarà dues zones per estacionar els vehicles. La primera ocuparà 4.500 metres quadrats en una parcel·la dels Estanys i la segona ocuparà 2.800 metres quadrats a la zona de l'antiga discoteca Paladium.

El passeig al litoral de Platja d'Aro, aquest dijous (ACN/Maria López)

Mesures de dins del pla de xoc econòmic i social

Aquestes mesures formen part d'un pla de xoc econòmic i social contra el coronavirus consensuat amb els diferents sectors del municipi. Hi ha fins a 44 accions diferents dividides en quatre eixos i on s'hi destinaran 4,2 milions d'euros.

Primer eix: reactivació econòmica i social. Inclou crear un servei de mediació jurídica per als lloguers de locals comercials i oficines, l'impuls d'una targeta amb descomptes al comerç local, l'ampliació d'ofici de les concessions al passeig i a la platja durant un any, l'ampliació gratuïta dels metres quadrats que poden ocupar les terrasses o la gratuïtat de la zona blava fins a l'entrada en fase 2.

Segon eix: seguretat i mobilitat. Inclou la sectorització de les platges i cales, els canvis a l'eix comercial o els aparcaments dissuasius. També instal·lar dispensadors d'hidrogel al carrer i impulsar un nou pla de neteja i desinfecció del municipi.

Tercer eix: suport a les persones. Inclou les ajudes socials i d'emergència, el repartiment d'aliments, crear un grup de seguiment i suport emocional per als veïns, fomentar la formació en línia i impulsar casals d'estiu per a infants amb totes les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Quart eix: garantir la viabilitat financera i l'estabilitat pressupostària de les finances municipals. Dels 4,2 milions d'euros que inclou el pla, 1,9 surten de noves altes de crèdit i els 2,3 milions d'euros restants, de reestructuració del deute.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut