Barcelona

Platges que perden un metre de sorra cada any: menys espai per a banyistes i serveis

Aquesta regressió no només redueix l'espai per als banyistes i les guinguetes, sinó que deixa la ciutat desprotegida davant dels temporals

RedaccióActualitzat

Les platges de Barcelona perden uns 30.000 metres cúbics de sorra cada any pels temporals. Per pal·liar aquesta situació, anualment es fan moviments de sorra estratègics, des dels punts on s'acumula a aquells on en cal més.

Les tempestes del mes de març van afectar greument les platges de Barcelona, especialment la Mar Bella, on va deixar al descobert tubs i cables i va fer caure una part del mur del passeig

Després d'uns quants mesos d'obres i 1,7 milions d'euros, la platja torna a estar a punt. Ara bé, serà una platja més petita; per tant, no s'hi podrà tornar a instal·lar la guingueta que hi havia. Aquesta regressió també obliga a reduir l'espai dedicat a l'esport.

Des del juliol, ministeri, Generalitat i Ajuntament estudien quina seria la millor fórmula per aconseguir estabilitzar els sediments i que el litoral no quedi tan exposat als temporals.

Els punts crítics de les platges barcelonines són la Nova Mar Bella, la duna a la platja de la Mar Bella i una altra zona a la platja de Llevant.  

Abans de finals de juny

No només Barcelona té problemes amb la sorra. De fet, és una situació que es repeteix a molts llocs del litoral català. 

El govern central va declarar l'emergència en la reparació dels danys provocats pel temporal Nelson del mes de març. En el cas de Catalunya s'hi destinen més de 3 milions d'euros.

Aquest dimarts han començat les aportacions de sorra a Cunit, Calafell o Salou. En el cas de la demarcació de Tarragona, s'aportaran 80.000 metres cúbics de sorra a onze municipis per deixar les platges en les millors condicions abans de finals de juny. 

Les màquines treballen per deixar a punt la sorra de la platja del Vendrell (ACN/Mar Rovira)
Les escales del passeig Masia Blanca danyades pel darrer temporal al Vendrell (ACN/Mar Rovira)
ARXIVAT A:
Crisi climàticaAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut