Una rata en una imatge d'arxiu
Plaga de rates a Reus (Europa Press/Adepap)
Catalunya Migdia

Plaga de rates a Reus: "S'han menjat el cablejat i ja portem un mes i mig sense llum"

Les queixes dels veïns han obligat l'Ajuntament a duplicar el pressupost destinat als tractaments antiplagues, però alerten que la solució del problema no serà immediata

Actualitzat

L'Ajuntament de Reus, al Baix Camp, ha duplicat la partida econòmica destinada a plagues per fer front a la proliferació de rosegadors i insectes que pateix la ciutat. Les queixes dels veïns per les molèsties que això provoca ha obligat el consistori a obrir un centre d'atenció telefònica per gestionar les incidències que funcionarà les 24 hores

El gruix del problema es concentra als barris del sud de Reus, com el del Mas Abelló, on diversos veïns han denunciat que les rates es mengen el cablejat i ja han deixat diverses cases sense llum ni internet, com explica un dels afectats: 

"Les rates han accedit des del clavegueram, han pujat per les canonades i han arribat fins a la cuina de casa a través del fals sostre, on s'han menjat el cablejat elèctric, i ja portem un mes i mig sense llum."

Una altra veïna explica que se li han menjat el baixant del lavabo de la planta baixa, que ha quedat inservible, i una altra de les afectades s'ha trobat les rates al pati i dins de casa. 


La solució no serà immediata

El nou contracte per combatre les plagues de rates i insectes és el més alt que s'ha signat mai a Reus. Prop de 240.000 euros anuals per duplicar els tractaments a les zones més afectades, principalment parcs i jardins.

A banda d'això, a la web del consistori es penjarà un enllaç directe a la web d'Aigües de Reus, responsable de la gestió de plagues, per poder fer-los arribar les queixes i denúncies de forma telemàtica.

Tècnics d'Aigües de Reus aplicant insecticida per matar paneroles (Ajuntament de Reus)

L'Ajuntament reconeix que les altes temperatures i la sequera no faciliten la lluita contra les plagues de rates i paneroles. Ara per ara, l'objectiu és aconseguir que les poblacions de rosegadors i insectes s'estabilitzin i no creixin més. Ja avisen que fer-les desaparèixer d'un dia per l'altre serà impossible.

 

 

Anar al contingut