Pirategen el compte del fundador de Twitter i hi publiquen missatges racistes i nazis

RedaccióActualitzat

"Som conscients que el compte de Jack ha estat hackejat." Així ha admès Twitter que el perfil del seu fundador i president ha estat piratejat amb diversos missatges de contingut racista i d'apologia del nazisme. 

Durant 20 minuts, al perfil oficial de Jack Dorsy han aparegut missatges d'odi contra negres i jueus. L'empresa ha reconegut l'atac, ha recuperat el control del compte i ha esborrat els missatges:

La xarxa social ha reconguet l'atac en una piulada:

L'encarregat de comunicació de Twitter ha afegit que estan investigant què ha passat:

Entre els missatges falsos, hi havia de tot. Des de tuits amb apologia del nazisme fins a amenaces de bomba contra l'edifici de Twitter.

Segons les captures dels tuits, les piulades s'han fer des de Cloudhopper, una aplicació de missatgeria mòbil que la mateixa companyia va adquirir el 2010. Twitter ha revocat els permisos de l'aplicació i ha pogut parar la publicació de missatges. Després ha aconseguit recuperar el compte.

El compte de Dorsey té 4,5 milions de seguidors. No és el primer cop que el pirategen. El 2016 un grup de pirates informàtics anomenat OurMine va publicar un missatge en el compte del director executiu de Twitter amb un vídeo i un enllaç a la seva web.

Dorsey va ser la primera persona al món de fer un tuit. Va ser el març de 2006, quan s'estrenava la nova xarxa social:

ARXIVAT A:
TwitterXarxes socials
Anar al contingut